Două incendii violente au avut loc în județul Bistrița în ultimele 24 de ore

Două incendii violente au avut loc în județul Bistrița în ultimele 24 de ore. Primul incendiu s-a manifestat violent și doar o minune a făcut ca persoanele locatare să scape cu viață. Al doilea incendiu s-a extins la două case și s-a manisfestat violent timp de mai multe ore.

Ieri după-amiază un incendiu de proportii era cât pe ce să ucidă șapte persoane, printre care și un bebelus de doar doua săptămâni. Incidentul, la care au intervenit și jandarmii, a avut loc în cartierul Ștefan cel Mare din Bistrița.

„A trebuit să intervenim de urgență. Am peste 16 ani de experință, însă niciodată nu am întâlnit o situație atât de dramatică”, a declarat plutonier adjutant Marin Doru

„A trebuit să intervenim de urgență. Am peste 16 ani de experință, însă niciodată nu am întâlnit o situație atât de dramatică. În momentul în care noi am coborât din autospecială, geamurile casei se spărseseră de la presiune, făcând un zgomot asurzitor. Ușa se blocase, așa că am fost nevoiți să o spargem. Prin fumul dens și flăcările violente se înainta cu greutate. Abia zăream la câțiva pași înainte.

În cele din urmă am ajuns și în ultima cameră a casei. Între timp focul se extinsese și era din ce în ce mai greu de respirat. Toți cei de acolo dormeau. I-am trezit și i-am evacuat pe toți în cea mai mare viteză. Cel mai mult m-au impresionat copilașii. A trebuit să învelesc bebelușul într-o pătură pe care am gasit-o pe pat, iar pe ceilalți copii i-au luat colegii mei în brațe.

Nici bine n-am apucat să ieșim din casa în flăcări, că în urma noastră s-a auzit un zgomot infernal. Când m-am uitat în urmă, tavanul casei tocmai căzuse.

Sunt fericit că toți sunt teferi și sincer, abia aștept să ajung acasă să-mi strâng copiii în brațe” a declarat șeful echipajului, plutonier adjutant Marin Doru.

Al doilea indendiu s-a manifestat violent timp de două ore și s-a extins la două case

Noaptea trecută, de asemenea, pompierii din Lechința, Teaca și Bistrița au lichidat după două ore un incendiu violent care a cuprins două case. Incendiul s-a manifestat  violent,  ardere generalizată, cu flacără deschisă ce putea fi observată de la câțiva kilometri distanță. Flăcările intense au cuprins acoperișurile a două case de locuit învecinate, pe suprafețe de cca. 50 mp, respectiv 80 mp. Din fericire, persoanele care locuiau în cele doua case (șase copii și doi adulți într-o locuinta, respectiv trei copii și doi adulți în cealaltă casa) s-au autoevacuat în condiții de siguranță. În momentul de fata, sunt la rude, în cele trei case din imediata apropiere, imobile care au fost salvate de intervenția pompierilor. Exista riscul extinderii incendiului și la aceste imobile, a relatat stiridebistrita.ro .

Cercetările privind stabilirea cauzelor exacte ale incendiilor continuă și urmează a fi anunțate în momentul în care vor fi cunoscute complet.