Un incendiu a cuprins o școală din Petriș. Cadrele didactice au stins incendiul și au trecut la evacuarea elevilor din școală.

Vineri, 5 martie, un incendiu a izbucnit la o școală din Pietriș, Bistrița. Cadrele didactice au reușit să evacueze elevii din unitatea de învățământ prin stingătoarele din dotare.

Pompierii au primit un apel la 112 că un incendiu a cuprins Școala Gimnazială din Pietriș.

”Din primele informații, nu au fost înregistrate victime, personalul didactic și auxiliar a procedat la evacuarea tuturor elevilor și au asigurat prima interventie cu stingătoarele din dotare” au anunțat reprezentanții ISU BN.

Din primele cercetări, incendiul ar fi izbucnit de la un tablou electric. Incendiul a fost lichidat înaintea sosirii pompierilor.

Pompierii au intervenit la solicitarea apelului 112

La fața locului s-a mobilizat un echipaj de pompieri și un echipaj de prim ajutor de la Detașamentul de Pompieri Bistrița.

Conform pompierilor, incendiul s-a produs de la efectul termic al curentului electric. Școala Gimnazială din Pietriș, în perioada 2018-2019, avea 20 de elevi.

Peste 6.000 de incendii în anul 2019

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în 2019 au avut 6.800 de incendii la locuințe. Din nefericire și-au pierdut viața aproape 1.000 de persoane.

Conform IGSU, majoritatea incendiilor se produc în sezonul rece, iar principala cauză generatoare de incendii a fost coșul de fum defect sau necurățat. De asemenea, instalațiile electrice defecte, mijloacele de încălzire improvizate și focul deschis sunt alte cauze pentru producerea incendiilor.

Pompierii recomandă să se folosească corect instalațiile și echipamentele electrice. Totodată, trebuie verificate perioadic sobele de încălzit și coșurile de fum.

O măsură de prevenție este apelarea la specialiști, când sesizăm probleme la instalațiile electrice. Orice improvizație poate conduce la incidente cu repercursiuni.

De asemenea, pentru evitarea oricăror potenţiale pericole, este recomandată montarea detectoarelor de gaz în locuinţe, precum şi a detectoarelor de incendiu, se mai subliniază în informarea IGSU.

Conform datelor IGSU, în 2019 au avut loc 19 incendii de locuințe pe zi și au fost afectate aproape 1.000 de persoane.