Bistrița. Oamenii legii au decis să oprească voia bună dintr-o societate comercială unde se desfășura un eveniment privat.

Împreună cu jandarmii, polițiștii bistrițeni au sancționat organizatorii evenimentului și pe cei 35 de participanți cu amenzi în valoare de 6.000 de lei.

Pe toată raza municipiului Bistrița, oamenii legii au desfășurat activități de prevenire și limitare a infectării cu COVID-19. Odată cu relaxarea restricțiilor, polițiștii vor intensifica verificările în următoarea perioadă.

Bistrița. Amenzi de 6.000 de lei pentru mai multe persoane

Petrecăreții au fost amendați conform prevederilor Legii 55/2020, relatează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii au acordat în weekend-ul trecut aproape 90 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 36.300 de lei. 12 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina în cuantum de 15.000 de lei.

Din 15 mai a intrat în vigoare prima etapă de relaxare a restricțiilor. Altfel spus s-a renunțat la purtatul măștii de protecție în spațiile deschise, excepție făcând locurile aglomerate și stațiile de transport în comun. Totodată, s-a ridicat restricția de circulație pe timpul nopții.

Programul cafenelelor, barurilor și restaurantelor a fost prelungit până la ora 24.00. Cluburile și discotecile sunt încă închise, iar sancțiunile pentru nerespectarea restricțiilor sunt cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei.

Liber la nunți și botezuri din vară

Dacă vaccinarea continuă într-un rimt alert, de la 1 iulie se vor putea organiza nunți și botezuri cu participarea a 100 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

De asemenea, din 1 august se propune organizarea evenimentelor private în spații deschise cu participarea a 150 de persoane.

Numărul mic de infectări cu COVID-19 aduce speranță și încredere românilor, iar relaxarea restricțiilor reprezintă rezultatul vaccinării într-un număr cât mai mare. În ultimele 24 de ore s-au vaccinat peste 100.000 de români, iar autoritățile au anunțat că până în toamnă se va ajunge la 70 % din populație vaccinată.