Inspectoratul de Poliție Județean ( IPJ) a informat că un bărbat de 47 de ani a fost împușcat accidental într-o pădure din  comuna Rebrișoara.

„Astăzi, a fost sesizat prin 112, faptul că, pe raza localităţii Rebrişoara, o persoană a fost rănită la o partidă de vânătoare. Aceasta a fost preluată spre a fi transportată la spital. La faţa locului a intervenit o echipă formată din poliţişti de la Secţia 6 Poliţie Rurală Năsăud, Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi criminalişti.

În urma primelor verificări, a fost identificată persoana rănită ca fiind un bărbat de 47 de ani, din Parva. Se pare că acesta se afla la o partidă autorizată de vânătoare, desfăşurată pe raza fondului de vânătoare nr.10 Rebrişoara, şi ar fi fost împuşcat accidental de un vânător în vârstă de 47 de ani, din Rebrişoara”, a informat IPJ.

Intervenția SMURD pe teren inaccesibil

Bărbatul de 47 de ani a suferit o plagă împușcată la nivelul coapsei. Echipajul SMURD a fost nevoit să se deplaseze pe jos doi kilometri datorită terenului inaccesibil.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud, victima a fost găsită cu o ușoară hipotermie, conștientă și cooperantă.

El a fost transportat la UPU-SMURD Bistrița pentru investigațiile medicale de specialitate.

Reguli de vânătoare

În țara noastră vânătoarea este practicată doar de vânători autorizați care dețin permisul de vânător permanent.  Este recomandat să nu se folosească  alice care au diametrul mai mare de  5 mm și nici arme de vânătoare care pot fi defecte. De asemenea, nu se va lovi vânatul rănit cu arma. Vânătoarea în stare de ebrietate este strict interzisă. Arma se ține descărcată și în toc în afara spațiului de vânătoare.

Atitudinea vânătorului față de fauna cinegetică este esențială. Acesta trebuie să știe să tragă eficient cu arma, să cruțe suferința inutilă a vânatului. Trebuie să evite rănirile repetate, vânatul trebuie să primească un singur glonț, iar acela să fie focul de grație