Tragica veste a fost făcută de către colega sa, Saveta Bogdan, care a postat și un mesaj de condoleanțe în mediul virtual. Simion Pop s-a luptat de ani de zile cu o boală necruțătoare, dar a reușit să se vindece.

„Cu adâncă durere am aflat de trecerea la cele veșnice a consăteanului meu, marele interpret Simion Pop! Nu îmi vine să cred! Dumnezeu să îl ierte!”, a scris Saveta Bogdan pe Facebook, în dreptul unei imagini.

Îndrăgitul artist a fost prezent, cu doar câteva ore înainte de a se stinge din viață, la o emisiune TV, însoțit de soția lui.

Polițiștii au deschis un dosar de moarte suspectă după ce fiica soției artistului a precizat că l-a găsit într-o baltă de sânge. Cunosctut pentru vocea sa deosebită, Simion Pop mai era cunoscut pentru puterea de care a dat dovadă în lupta cu boala ce-l măcina de ani de zile.

Simion Pop a mers în India pentru a se trata de cancer

Cântărețul de muzică populară a precizat că a călătorit în India pentru a găsi un tratament la boala necruțătoare. Simion a precizat că a avut un regim drastic și a făcut medidație, ce l-au ajutat să se lupte cu boala.

„Începusem să uit de divinitate și de legătura cu Dumnezeu. Am avut o tumoră în vezică în stadiul trei. Am fost operat. Aveam 50 de ani. Doi medici specialiști s-au ocupat de mine și la un moment dat au ridicat din umeri de neputință.

Eu a trebuit să merg până în India pentru această știință care m-a salvat… Trei ani de zile am ținut această dietă…. Vă spun un lucru care pare minor. În India există un singur izvor de apă vie. De acolo luam… Din toată lumea, bolnavi veneau acolo…

Regimul era drastic, dar sănătos. Lipie, sosuri, orez și în rest fructe, dar și carne uneori… Această energie făcea minuni. Făceam meditații”, spunea cântărețul de muzică de populară, în urmă cu câțiva ani, la o emisiune TV, relatează romania.tv.