Conform Hotărârii C.J.S.U 8/17.01.2021, în  în Miceștii de Câmpie și Milaș se introduc restricţii.  Incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică decât 3/1000 de locuitori. De asemenea, restricțiile au fost reduse în comuna Chiochiș.

Restricții

Activitatea restaurantelor și cafenelelor din Miceștii de Câmpie și Milaș se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.

Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Aceeași Hotărâre C.J.S.U. prevede ca, în unitățile administrativ-teritoriale din Chiochiș își vor desfășura activitatea fără a depăși 50% din capacitatea maximă.  De asemeanea, toate activitățile operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.

Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Când se ridică

Restricţiile se vor putea ridica în funcție de de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Până pe 17 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 693.644 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 622.414 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.156 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu noul coronavirus  este de 8.552. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI în stare gravă.