Potrivit unui studiu efectuat de către agenţia Hello Holidays, una dintre cele mai vizitate destinaţii viyitate de către români în anul precedent, a fost Stațiunea Colibița.

Românii au descoperit în ţara lor, în anul pandemic 2020, zone de vacanţă despre care nici nu ştiau că există. Au vizitat Ciungetu Malaia din judeţul Vâlcea, Colibiţa din judeţul Bistriţa Năsăud, plaja Cochilia din Tuzla ori barajul de la Stânca Costeşti, dar şi Grecia, Turcia – principalele destinaţii externe ale anului trecut. Muntele, dar şi litoralul, au atras cei mai mulţi dintre turiştii care şi-au petrecut vacanţa în România. Au călătorit cu familia, au optat în special pentru spaţii de cazare cu interacţiune redusă cu alţi turişti şi au plătit sub 500 de euro/persoană“, se arată în studiul precizat.

Statistici Hello Holidays

50% dintre călătoriile externe au vizat Grecia şi Turcia, însă 8% au zburat spre zone îndepărtate, respectiv Bali, Maldive, Zanzibar, Mexic şşi Cuba. La studiul de faţă au luat parte 1.840 de persoane, cu vârste între 18 şi 82 de ani, în marea majoritate, femei (77%). Dintre acestea, 45 au spus nu au avut nicio vacanţă în cursul anului 2020.

Potrivit datelor din studiu, 43% dintre participanţi au fost în vacanţă în România, în timp ce restul de 57% au preferat destinaţiile din străinătate. Dintre aceştia, 68% au călătorit împreună cu familia, un sfert cu prietenii, iar pentru 80% dintre turiştii care şi-au petrecut vacanţa în ţară, şi 43% dintre cei care au plecat în afară, costul concediului a fot de sub 500 de euro/persoană.

Dorinţa de relaxare după starea de urgenţă, dorinţa de normalitate într-un an pandemic au fost la cote ridicate în 2020. În timp ce unii au redescoperit România, şi ne aducem aminte de avalanşa de postări în social media cu peisaje neştiute de la noi, când s-au deschis graniţele, cei mai mulţi au plecat în vacanţă în Grecia.

În august au început călătoriile în Turcia şi până la finalul anului au avut la dispoziţie cele mai multe variante de vacanţe acolo, de la sejur la mare la circuite ori city-break-uri“, a declarat Cosmin Vasile, manager Rezervări Circuite la Hello Holidays, citat de economica.net.