Sătenii din comuna Şanţ, din Bistriţa-Năsăud s-au revoltat după ce actualul primar, Marian Forogău ar fi distribuit lemne de foc direcţionar, celor care l-au votat, pedepsind astfel acele persoane care au pus ştampila pe buletinul de vot pe contracandidatul său, David Szabo, fiul fostului primar, Ioan Szabo.

„Frig afară, frig și în casele șănțenilor. „Uitați” de primarul Marian Forogău, oamenii își caută singuri de griji! Ai votat la alegerile locale Forogău, ai lemne! Nu ai votat, te descurci cum poți!

Nici nu a ajuns bine la putere, că primarul comunei Șanț își tratează comunitatea în funcție de culoarea politică. Votanții liberali s-au văzut cu găinile încălțate și cu foc în sobe, iar susținătorii lui David Szabo îngheață de frig în case!

Chiar dacă au depus cereri pentru lemne de foc, primarul Forogău se face că plouă și oferă lemnele doar celor care l-au votat. Încă există în comună șănțeni care nu l-au votat, iar în 2020 nu au beneficiat de nici un metru cub de lemn… Sau dacă au tras lozul norocos, votanții lui David Szabo primesc doar 3.5 metri cub de lemn, în loc de 5 metri cub cât li s-ar cuveni în mod normal!

Domnule Forogău, vă aducem aminte că sunteți primarul tuturor șănțenilor, nu doar a celor care v-au votat!“, este mesajul transmis prin intermediul organizației PSD din comuna Șanț, care a luat apărarea șănțenilor neîndreptățiți.

Marian Forogău se apără

În apărarea sa, Marian Forogău a zis că el va fi întotdeauna primarul tuturor cetăţenilor şi a recunoscut că s-au înregistrat întradevăr unele „greșeli de măsurătoare“.

„Pentru unii nu s-a terminat campania electorală, eu nu am timp să stau să răspund acuzațiilor mincinoase“, s-a apărat Forogău.

Primarul susţine că în ciuda faptului că a distribuit lemne tuturor sătenilor, nu poate fi tras la răspundere dacă „s-a întâmplat să fie o măsurătoare greșită“

Primarul continuă distribuirea lemnelor

Acesta a ţinut să precizeze că intenţionează să distribuie masă lemnoasă pentru încă 180 de persoane şi va detaşa reprezentanţi ai ocolului silvic pentru a efectua măsurători celor care consideră că nu au o cantitate de lemn adecvată.

Potrivit primarului comunei Şanţ, acesta nu a diferenţiat sătenii, distribuind peste 4000 de metri cubi tuturor cetăţenilor, ci nu 1000, aşa cum era prevăzut iniţial.