Joi dimineață, un incendiu a izbucnit la o hală în localitatea bistrițeană Nepos. Pompierii au intervenit de urgență pentru stingerea incendiului

Pompierii au avut o misiune grea deoarece, pe lângă stingerea incendiului a fost necesară și protejarea unui rezervor de combustibil din zonă. Incendiu a izbucnit la o hală unde erau depozitate mai multe materiale electrice.

Din primele cercetări, incendiul ar fi izbucnit de la un scurtcircuit la instalația electrică a unei autoutilitare în hală. Pompierii au intervenit în jurul orei 1:35, iar focul deja a cuprins acoperișul halei. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

„În această dimineaţă, în jurul orei 01,35, dispeceratul integrat ISU SAJ – Bistriţa-Năsăud a fost informat, prin numărul unic de urgenţă 112, despre faptul că pe raza localităţii Nepos a izbucnit un incendiu la o hală de materiale electrice. Conform primelor informaţii ajunse în urma apelurilor pe numărul unic de urgenţă, incendiul era deja în faza de ardere generalizată la nivelul acoperişului şi, din fericire, nu erau persoane surprinse în interior”, informează ISU Bistriţa-Năsăud.

Mobilizarea mai multor autospeciale și echipaje SMURD

Conform Agerpres, la fața locului au intervenit trei autospeeciale de lucru cu apă și spumă. Totodată, la locul indicat au fost direcționate o autospecială de intervenție la înălțime și un echipaj de prim ajutor SMURD.

Intervenția a fost sprijinită și de pompierii voluntari din cadrul SVSU Feldru. Ei au trimis un echipaj care încadrează o autospecială de stingere.

Potrivit pompierilor, în hala unde s-a manifestat incendiul erau garate cinci autoutilitare cu braț cu nacelă. Focul a cuprins acoperișul imobilului pe o suprafață de 400 de metri. De asemenea, flăcările au cuprins trei autoutilitare, un generator electric, instalații festive de iluminat și o pompă de la un rezervor cu motorină.

Pompierii au reușit să limiteze propagarea incendiului la cea de-a doua hală din imediata apropiere.

 Intervenția pompierilor- grad ridicat de dificultate

Pompierii au fost nevoiți, pe lângă stingerea incendiului ce a cuprins hala, să protejeze rezervorul de combustibil, cu perdea de apă. Conform ISU Bistrița-Năsăud, cauza probabilă a incendiului a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică a unei autoutilitare garate în hala cuprinsă de incendiu.

Focarele au fost lichidate, iar forțele de intervenție s-au retras în jurul orei 5,30.