Cetățeanul din Republica Moldova ce ar fi împușcat pe un conațional de-al său a fost condamnat în prima instanță la 11 ani și 6 luni de închisoare. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 13/14 aprilie 2018 în localitatea Cepari.

Agresorul, în vârstă de 40 de ani, avea domiciliul în Chișinău, iar victima, cu vârsta de 31 de ani, locuia de mulți ani în Ucraina.

În august 2018 s-a înregistrat dosarul la Tribunalul Bistrița-Năsăud, iar pe 2 martie 2021 a fost pronunțat verdictul. Inculpatul a primit o pedeapsă de 11 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Bărbatul este condamnat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Conform AGERPRES, se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o durată de 5 ani. Procurorii l-au achitat pe moldovean de acuzația de contrabandă de țigări, alături de bărbatul din Ucraina.

Condamnat la 11 ani și 6 luni de închisoare

Conform procurorilor, din pedeapsa primită pe 2 martie de către Tribunalul Bistrița-Năsăud, se va scădea perioada în care bărbatul s-a aflat în arest. Moldoveanul este încarcerat din 15 aprilie 2018.

Decizia instanței nu este una definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare. Conform datelor făcute publice de Parchet, cei doi bărbați se cunoșteau și au trecut prin Ungaria și municipiul Satu Mare la volanul unei mașini.

Incindentul s-a produs în noaptea de 13/14 aprilie 2018, când cei doi bărbați, aflați în localitatea Cepari, așteptau a treia persoană într-un imobil în construcție. În momentul intrării victimei în imobil, înculpatul a tras focuri de armă asupra acestuia cu o armă cu amortizor.

Bărbatul a fost împușcat în spate, dar și în zona fețelor și a brațelor. El a reușit să fugă și a cerut ajutor unui localnic ce a anunțat poliția. Moldoveanul care a tras a fost găsti de polițiști la 180 de km de locul faptei, mai exact în Maramureș.

La momentul arestării sale, bărbatul încă mai avea arma cu care a tras în conaționalul său. Victima a fost internată la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița și a fost externat după 10 zile.