Bistrița. Circa 60 % din dozele alocate zilei de sâmbătă au fost epuizate la primul centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through. Pentru fiecare zi sunt prevăzute aproape 300 de doze de vaccin Pfizer, iar centrul funcționează în intervalul orar 8.00-20.00.

După primele trei ore, numărul celor vaccinați era de 170, informează Agerpres. Printre cei vaccinați au fost bistrițeni care au revenit în țară din Germania, Spania și Polonia.

Deschiderea centrului de vaccinare a fost însoțită de muzica lui Mozart, după care s-a continuat cu romanțe. Totodată, organizatorii au decis trecerea la muzica modernă.

Încă de la primele ore, pentru asigurarea eficace a centrului de vaccinare, au fost prezenți reprezentanți de la DSP, ISU, Primăria Bistrița și SVSU Bistrița.

Bistrița. Peste 150 de persoane vaccinate încă de la primele ore ale dimineții la primul centru drive-through

Personalul centrul de imunizare este format din trei medici, șase asistenți medicale și trei registratori. De asemenea, se adaugă aproape 20 de voluntari de la SVSU Bistrița.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a susținut că interesul bistrițenilor pentru vaccinare este foarte mare. Totodată, prefectul a precizat că e mulțumit de modul în care se desfășoară vaccinarea.

„Acţiunea merge bine. La 8 fără 20 de minute, când am ajuns, deja erau 20 de maşini care aşteptau deschiderea, cea de la ora 8. Este un succes.

Va trebui să multiplicăm acţiunea, adică săptămâna viitoare o să o facem în faţa Sălii Polivalente, pe urmă la un centru comercial din partea de jos a oraşului şi pe urmă ne întoarcem aici, ca să facem rapelul. Au venit oameni cam de peste tot, marea majoritate sunt din municipiul Bistriţa”, a declarat Dolha informează AGERPRES.

Stelian Dolha a mai adăugat că își dorește ca vaccinarea să fie extinsă și în zonele mai puțin accesibile din mediul rural.

„Va trebui să mergem mai departe cu caravanele de vaccinare, adică să ajungem în mediul rural, şi acolo ne gândim deja să avem un autobuz pe care să îl pregătim pentru asta.

Ştim că avem un judeţ care este preponderent rural şi avem o problemă acolo şi o să facem şi asta. Este important ca astăzi şi mâine lucrurile să se desfăşoare bine, să terminăm cele 600 de vaccinuri din cele două zile, poate chiar să mai aducem şi din alte părţi. Este un început”, a conchis prefectul.