Administrația Parcului Național Munții Rodnei a transmis că perioada optimă de vizitat este weekendul 5-6 iunie ac.
Cu toate acestea, turiștii trebuie să se informeze asupra condițiilor meteo și să fie în contact permanent cu reprezentanții Salvamont.
Poiana cu narcise se întinde pe o suprafaţă de circa cinci hectare şi este situată pe versantul estic al Vârfului Saca, la altitudinea de 1.600 de metri. Având în vedere că este o rezervație naturală este interzisă ruperea narciselor sau scoaterea acestora din rădăcină.
Bistrița- Năsăud. Cum ajungi la Poiana cu narcise
Pe Vârful Saca se poate ajunge din localitatea Valea Vinului, situată la 8 km de Rodna Veche. De aici se pornește spre Poiana cu narcise pe două poteci: prima urcă spre vest, spre Dealul Popii, iar a doua urmăreşte Valea Secii şi apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până pe masivul Saca durează trei ore.
Vă rugăm înainte de a vă porni la drum să vă informați asupra stării vremii , să folosiți o ținută adecvată pentru drumeție (datorită ploilor abundente din ultimul timp o parte din traseu va fi „cu noroi”) și să aveți asupra dumneavoastră o haină pentru ploaie, au transmis reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei.
Potrivit Wikipedia, Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.152 din 12 aprilie 2000 și se întinde pe o suprafață de 6 hectare
Poiana cu narcise de pe Șesul Mogoșenilor reprezintă o zonă naturală (umedă) de fâneață, cu soluri alcătuite din marne argiloase (rocă sedimentară din carbonat de calciu și argilă), marne salifere și marne cu stratificări de gresii și nisipuri.
De curând, județul Bistrița-Năsăud a fost inclus în circuitul turismului național. Cetatea Rodnei reprezintă principalul punct de atracție turistică.
Cetatea Rodnei e atestată documentar la 1235, dar urmele de vieţuire pe aceste meleaguri sunt mult mai vechi, dacă luăm în calcul toporul de piatră neperforat vechi din jurul anului 300 a. Chr. La acest moment. Vizitele la instituțiile de cultură se fac cu respectarea măsurilor impuse de pandemie. Purtarea măștii de protecție și distanțarea socială sunt obligatorii.