Un eveniment privat, ce se desfășura sâmbătă în localitatea Colibița, a fost întrerupt de către polițiști. Conform Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud ( IPJ), oamenii legii au aplicat sancțiuni contravenționale de 22.000 de lei.

Forțele de ordine au verificat dacă agentul economic din Colibița respectă regulile dispuse, în contextul stării de alertă. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că se desfășura un eveniment privat, în spațiu închis, contrar prevederilor legale, informează Agerpres.

Evenimentul a avut loc sâmbătă noaptea, 13 martie, iar polițiștii au întrerupt evenimentul și au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor a ajuns la 22.000 de lei.

Eveniment privat într-o localitate din Bistrița-Năsăud, oprit de polițiști

Participanții la eveniment nu au ținut cont de prevederile Legii 55/2020 și au renunțat la distanțarea socială și purtatul măștii.

”În cursul nopţii trecute, efective din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud şi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud au desfăşurat o acţiune în localitatea Colibiţa”, precizează cei de la IPJ Bistrița Năsăud.

În ultimele 24 de ore, poliția a desfășurat mai multe acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În urma activităților desfășurate, au fost legitimate peste 1.400 de persoane și verificate 69 de societăți comerciale. IPJ Bistrița-Năsăud au aplicat peste 80 de sancțiuni contravenționale în valoare de 22.500 de lei.

La aceste activități au participat 145 de efective din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud.

Circulația pe timp de noapte va fi interzisă după ora 22:00

Începând de astăzi, 14 martie, circulația pe timp de noapte, după ora 22:00 este restricționată.

În privinţa restricţiei de circulație în afara locuinţei, CNSU a propus intervalul orar 22:00 – 5:00. De asemenea, tot de astăzi, hotelurile și pensiunile din zonele montane își vor limita spațiile de cazare la cel mult 70 % din capacitatea maximă a acestora.

Polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au dat amenzi în valoare de 22.000 de lei mai multor persoane ce erau prezente la un eveniment privat din localitatea Colibița.