Potrivit informațiilor IPJ Bistrița- Năsăud, pe străzile municipiului reședință de judeș, au fost peste 60 de autoturisme cu semnalele de avarie pornite, claxonând în continuu.

Au fost legitimate 95 de persoane, iar valoarea amenzilor a ajuns la 48 000 de lei.

Bistrița-Năsăud. Scandal în trafic

Reprezentanții Poliției din Bistrița-Năsud au confirmat protestul neautorizat. Conducătorii auto nu au motivat acțiunea în niciun fel.

„În contextul măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi a interdicţiei privind circulaţia după ora 22,00, au fost legitimate 95 de persoane şi au fost verificate 60 de autoturisme. Au fost aplicate 77 de sancţiuni în valoare de 48.065 lei persoanelor implicate. Poliţiştii desfăşoară în continuare verificări, în vederea identificării şi altor norme încălcate de participanţii la mitingul neautorizat”, au transmis oficialii Poliției, citați de Agerpres.

Proteste în lanț

La acest moment, nu se cunoaște cu exactitate, dacă cei care au organizat meetingul auto neautorizat sunt împotriva restricțiilor impuse de pandemie.

În ultima săptămână au avut loc proteste în toată țara. Cele mai multe s-au soldat cu violențe.

Miercuri seară, sute de protestatari au fost în fața sediului Guvernului.

Potrivit Agerpres, au scandat aceleași mesaje împotriva restricțiilor.

„Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame!”, „Libertate!”, „Demisia”, au strigat oamenii pe stradă, una dintre principalele revendicări fiind demisia Executivului, notează Agerpres.

Ce le-a transmis șeful DSU

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, le-a transmis celor nemulțumiți de restricții, că virusul poate fi nemilos. Să se gândească bine la familiile lor.

,, Să fie atenți de unde și i-au informațiile si să se gândească că au rude  și se pot trezi cu ele în spital. Aici care neagă existența virusului nu mai pot să-i conbing, dar măcar pentru cei care pot gândi situația la rece nu este de jucat. Să înțeleagă că orice apropiat de al lor , mama, tata, bunică, orcine poate sa fie victima acestui virus dacă nu e vaccinat”, aprecizat Arafat, la Digi24.