Județul Bistrița- Năsăud a intrat în rândul județelor care îmbină turismul cu utilul, respectiv vaccinarea anti-COVID.

„Continuăm suita de campanii drive-through, de această dată în Sângeorz-Băi. Este necesar să facem tot ce putem pentru ca imunizarea să fie mult mai accesibilă pentru cetăţeni, iar acesta este un prim pas pentru zona Sângeorz-Băi, unde aşteptăm şi locuitorii de pe Valea Someşului. Încă o veste bună este că avem în lucru, împreună cu primarul Traian Ogâgău şi colegii din CJSU, derularea procedurilor pentru deschiderea unui centru permanent de vaccinare în acest oraş”, a afirmat prefectul județului Bistrița, Stelian Dolha, notează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în județul Bistrița au fost administrate 83 000 de doze de vaccin Pfizer. Dintre acestea, doar 37 000 de persoane sunt imunizate complet( cu ambele doze)

Bistrița Năsăud. Ce vaccin va fi administrat la stațiunea Sângeorz -Băi

Cei care vor dori să se vaccineze anti-COVID la stațiunea Sângeorz-Băi vor fi imunizați cu serul produs de Johnson&Johnson. Acesta se administrează într-o singură etapă.

De asemenea, turiștii pot participa și la un târg dedicat produselor din lapte de oaie obţinute de ciobanii de pe Valea Someşului, informează Agerpres.

Câte cazuri de Covid sunt în România

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.074.297 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.029.375 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 618 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).Acestea  sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Ce procent de vaccinare are România

Potrivit declarațiilor  făcute de dr. Valeriu Gheorghiță, rata de imunitate din România a ajuns deja pe la 35-40%.

Medicul crede că persoanele care au trecut prin infecția cu virusul COVID-19 și au format anticorpi sunt mult mai multe decât numărul cuprins în statisticile oficiale, relatează Antena 3.