Reprezentanţii Comisiei de Urbanism din CL Bistriţa împreună cu membrii aparatului administrativ, au efectuat o serie de vizite în câteva puncte cheie din oraş. Scopul acestora a fost fie edificarea unor construcţii fie acestea sunt deja existente. Nicolae Pavelean explică.

Potrivit consilierului municipal USR-PLUS, Nicolae Pavelean, intenţiile lor nu au fost puse în practică într-un mod „chiar ieșit din cadrul reglementărilor de urbanism existente”.

Urmare a vizitei în teren şi a analizei locaţiilor inspectate, alesul local a concluzionat următoarele:

„- Există construcții care au fost edificate fără respectarea reglementărilor în vigoare din PUG/PUZ, exemplu zona Parcului, Str. Toamnei și altele.

– Există zone unde se dorește edificarea unor construcții, însă de asemenea nu pot fi respectate condițiile reglementărilor în vigoare și a legii, cât și specificul istoric al zonei – exemplu zona Dogarilor și zonele care țin de centrul istoric al municipiului unde potențialul istoric al locului trebuie valorificat și în nici un caz afectat.

– Există cazuri unde se intenționează construirea unor locuințe colective în regim de înălțime mare, în zone centrale cu acces limitat și risc ridicat de congestionare a traficului în condițiile în care orașul suferă deja în acest sens, în special din cauza numărului redus de parcări.

În majoritatea acestor cazuri, cauzele problemelor mai sus descrise țin fie de neclaritatea și lipsa alinierii reglementărilor locale de urbanism, fie de interpretarea greșită a acestora”, a scris alesul local pe Facebook.

Nicolae Pavelean nu opreşte verificările

Potrivit lui Pavelean, verificările de acest gen vor continua să fie efectuate de către membrii Comisiei de Urbanism.

„În orice caz, toate lucrurile au un nou început, iar în cadrul Comisiei de Urbanism din Consiliul Local, am stabilit clar că vom continua cu același nivel de implicare, ieșind în teren pentru constatarea problemelor cu care se confruntă orașul nostru din punct de vedere al urbanismului și stabilirea unor reglementari cât mai clare în acest sens”, a mai notat ales local bistrițean.