O minoră în vârstă de 12 ani din Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa, elevă a Şcolii Gimnaziale ”Artemiu Publiu Alexi”, a fost preluată de către echipajele medicale prezentând un traumatism cranian grav în urma unui incident petrecut la unitatea de învăţământ respectivă.

Accidentul s-a petrecut în cursul acestei zile în jurul orei 16:25, în timp ce copila era la cursurile de după-amiază.

Ajunse la faţa locului, echipajele medicale au găsit-o pe fată cu un traumatism cranian grav, precum şi în multiple episoade de convulsii repetate.

Conform Serviciului de Ambulanţă Judeţean, cadrele medicale au reuşit să o stabilizeze pe fetiţă, aceasta fiind ulterior transportată la o clinică de specialitate cu ajutorul unui elicopter SMURD.

De la ce a pornit totul

Potrivit inspectorului şcolar general, domnul Mihai Mureşan, acela care a vorbit cu directoarea adjunctă, se pare că în timpul unei pauze, cea mică l-ar fi mânjit pe faţă pe un băiat cu acuarela, moment în care acesta a ripostat şi a lovit-o.

”Fata s-a dezechilibrat, a căzut pe spate și s-ar fi lovit la cap. În prima fază, din ce spune directoarea, fata s-a resimțit în sensul că era confuză. Ei au vrut să sune la SMURD, au anunțat-o și pe mama fetei, care a spus să nu sune la 112. Ei totuși au anunțat și s-au dus acolo echipaje medicale.

Între timp, spun ei, fata și-ar fi revenit, colaborează, răspunde la întrebări. Maică-sa ar fi spus că are probleme anterioare, că ar mai fi căzut când era mai mică. Acum, a luat-o salvarea să o ducă să-i facă un control să vadă dacă nu sunt sechele la cap. Asta mi s-a spus”, a declarat Mihai Mureșan.

Cu toate acestea, șeful ISJ afirmă faptul că va solicita constituirea unei comisii de anchetă în cadrul şcolii și va înainta la rândul lui o comisie de la Inspectorat.

”Am rămas înțeles cu directorul adjunct că mă ține la curent cu evoluția lucrurilor”.