Potrivit Colegiului Național ”Petru Rareș” Beclean, începând de astăzi cursurile se vor desfăşira în scenariul verde, ceea ce înseamnă că elevii nu mai sunt nevoiţi să urmeze programa şcolară de acasă, aceştia putând să se întoarcă în băncile claselor.

Potrivit directorului şcolii, Cristian Nicula, acest lucru se va întâmpla şi la Liceul Agricol Beclean şi Liceul Tehnoligic „Henri Coandă” Beclean.

”Sâmbătă, ISJ a anunțat școlile din Beclean că pot lua ca referință numărul de cazuri de sâmbătă, 20 februarie. Incidența pentru 20 februarie era de sub 1.

Consiliul de Administrație al CNPR a decis să înceapă, de luni, cursurile în scenariul verde, decizia fiind transmisă Inspectoratului Școlar Județean și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, a declarat, duminică, directorul Cristian Nicula pentru Timp Online.

Conform profesorului, decizii similare au fost aprobate şi de către conducerile de la Liceul Agricol Beclean şi Liceul Tehnologic „Henri Coandă”.

Stelian Dolha: „Este un gest de revenire la normalitate”

Astfel, învăţământul în oraş este, începând de astăzi, reluat în regim normal, cu elevii prezenţi fizic în băncile unităţilor de învăţământ.

”Școlile din Beclean intră în normalitate! Începând de luni, 22 februarie, toți elevii se întorc pe băncile școlilor din Beclean, în sfârșit. Este un gest de revenire la normalitate în acest oraș din județul nostru și sper ca lucrurile să rămână neschimbate aici.

Pentru asta rog toți locuitorii orașului Beclean să se asigure că respectă în continuare măsurile de protecție sanitară, atât pentru sănătate, cât și pentru asigurarea unei educații în condiții cât mai prielnice pentru copiii noștri!”, a anunțat prefectul Stelian Dolha.

Incidenţa scăzută perimite revenirea la şcoală

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, acesta a adoptat Hotărârea 38/21.02.2021 prin intermediul căreia se aplică scenariul vetde în cadrul unităţilor de învăţământ din oraşul Beclean începând de astăzi, 22.02.2021.

În ceea ce priveşte incidenţa cazurilor din ultimele zile, sâmbătă, aceasta era de 0,95, iar duminică, la fel, tot 0,95.