Primarul Bistriței, Ioan Turc, a cerut Direcției de Sănătate Publică ( DSP) să aducă vaccin Pfizer la centrele de vaccinare unde în prezent se administrează AstraZeneca. El susține că numărul celor care se vaccinează a scăzut considerabil.

Conform Agerpres, centrul de vaccinare în cauză funcționează la sediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița.

Ioan Turc a precizat că datorită controverselor legate de vaccinul produs de AstraZeneca, tot mai multe persoane refuză să se vaccineze.

„Primăria Bistriţa a amenajat un spaţiu de vaccinare. În urma controverselor legate de vaccinul produs de AstraZeneca, e o realitate, numărul de oameni care apelează la serviciile pe care noi le punem la dispoziţie prin centrul de vaccinare propriu este unul foarte mic”, a zis primarul într-o conferință de presă.

Bistrița. Se va renunța definitiv la vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca?

Primarul Bistriței a mai precizat că în patru zile va începe rapelul cu AstraZeneca, după care se dorește la schimbarea imunizării cu serul produs de Pfizer BioNTech.

,,În data de 12 aprilie, începe rapelul pentru AstraZeneca, după care, ţinând cont de faptul că unitatea noastră mobilă – pentru că am organizat şi o unitate mobilă care foloseşte vaccinul produs de Pfizer, vom trece pe Pfizer şi la centrul de vaccinare propriu.

Am discutat acest lucru cu doamna doctor Andriţoiu şi avem susţinerea Direcţiei de Sănătate Publică pentru acest schimb de soluţie”, a spus primarul.

Agenția Europeană a Medicamentului a dat verdictul: există probleme cu vaccinul produs de AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului a precizat, miercuri, că există o legătură cauzală între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca. EMA a mai menționat faptul că nu retrage vaccinul de pe piață deoarece efectele sunt extrem de rare. Ele urmează să fie adăugate în prospect.

 Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a asigurat populația că România va continua vaccinarea cu AstraZeneca.

„Renunțarea la vaccinare ne poate aduce în fața unor forme severe de îmbolnăvire și poate fi compromisă atingerea imunității de grup”, a mai declarat Gheorghiță.

Până acum, 400.000 de persoane s-au vaccinat cu prima doză din acest vaccin anti-Covid.