Urmare a unor erori de sistem, zeci de bistriţeni sunt ţinuţi în frig şi ploaie în faţa Prefecturii, neputând să-şi depună dosarele la Serviciul Înmatriculări-Permise. Mai mult, potrivit acestora, după ce că au aşteptat cu ceasurile, oamenii ar fi fost şi umiliţi de către jandarmerie şi personalul instituţiei.

”Angajații instituției au vorbit arogant cu noi, au zbierat. La fel și jandarmul de acolo. De zici că noi eram de vină că am stat două ceasuri peste ora la care eram programați” a spus un bistrițean revoltat.

Prefectura anunţa îmbunătăţirea serviciului, însă…

Potrivit instituţiei, Serviciul din cadrul acesteia ar fi fost îmbunătăţit în ultima perioadă, cu precădere, cel de Înmatriculări-Permise, acolo unde oamenii puteau să îşi facă programările online şi să îşi plătească taxele aferente la momentul programării, astfel încât să reducă timpul petrecut la depunerea dosarelor.

Cu toate acestea însă, astăzi se pare că bistriţenii au fost nevoiţi să suporte frigul şi ploaia aşteptând să-şi depună dosarele.

Sunt aproape două ceasuri de când aștept să-mi depun dosarul. Programul nu le merge și noi așteptăm. Și logic că ne-am adunat mulți pe aici, la două ceasuri de întârziere” a explicat supărat bistrițeanul Dumitru P.

Comportamentul angajaţilor care aşteptau să intre la Serviciul Înmatriculări-Permise a stârnit revolta bistriţenilor

Deşi nervoşi de timpul mare de aşteptare, revolta oamenilor a venit din cauza comportamentului angajaţilor instituţiei.

”Au venit și au urlat la noi, ne-au vorbit arogant și de sus. Jandarmul, iarăși, tot strigă la noi. Și vorbește urât. De zici că noi suntem de vină că nu merge programul. Păi și ce să facem acum? Trebuie să ne depunem dosarele! Dar nu așa se vorbește cu oamenii. Atâta aroganță și să te umilească. Păi da nu e normal așa ceva!„ a mai spus revoltat bistrițeanul.

La un moment dat, prefectul Stelian Dolha ar fi ”apărut„ în zonă și a vorbit cu funcționarii să ”găsească o soluție să nu mai țină oamenii ăștia aici!”.

Actualmente, se pare că problema nu s-a rezolvat încă, motiv pentru care bistriţeniii sunt, pe bună dreptate, revoltaţi de-a dreptul.