La Spitalul Județean de Urgență din Bistrița, începând de astăzi, 8 iunie, persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau prezintă un test care arată că nu sunt infectate cu noul coronavirus pot să îşi viziteze rudele internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bistriţa.

Vizitele sunt permise în limita a 15 minute . Este permisă prezența unui singur vizitator pentru un pacient, au precizat oficialii SJU Bistrița.

Bistrița. Cum pot fi vizitați pacienții la Spitalul Județean

Programul de vizită va fi în zilele de marţi şi joi, între orele 14.00 şi 15.00. Vizitatorii trebuie să facă dovada vaccinării cu ambele doze și că au trecut 10 zile de la rapel sau să prezinte un test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, sau un test antigen negativ, nu mai vechi de 24 de ore.

Echipamente standard

Citește și: De la margarină și parizer la supă și desert

Medicii avertizează că persoanele care efectuează vizita vor fi echipate standard. Mai exact, obligatoriu vor purta cu halat, mască şi botoşi de unică folosinţă, iar vizita nu poate fi mai lungă de 15 minute.

Accesul va rămâne în continuare interzis vizitatorilor la Secţiile COVID, Neonatologie şi Obstetrică-ginecologie.

Bistrița. Excepție pentru pacienții critici

Pacienţii critici, diagnosticaţi sau nu cu COVID-19, care pot fi vizitaţi de luni până vineri, începând cu ora 13.00, în baza unei cereri scrise depuse de aparţinător la registratura spitalului.

În cazul pacienţilor critici, vizitatorilor nu li se va cere să prezinte un test COVID negativ, dar vor purta un echipament de protecţie complet.

Până astăzi, 8 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.154 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 202 cazuri noi de persoane infectate.

Măsuri de siguranță după teste falsificate

Medicii din Bistrița au fost sesizați cu privire la falsificarea unor teste de Covid  efectuate în această unitate medicală.

„Spiritul „întreprinzător” al unora ne-a determinat să luăm măsuri de urgenţă, aşa că buletinele de analiză Real Time PCR au fost securizate. Ele conţin acum un cod QR unic, a cărui simplă scanare deschide baza de date a spitalului şi confirmă veridicitatea buletinului de analiză”, a explicat  managerul spitalul bistriţean.