Diana Morar, fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, nu a dorit să intervină nici în timpul, dar nici după declaraţiile dure ale lui Rareş Bogdan şi ale secretarului general al partidului, deputatul Robert Sighiartău.

În cursul serii trecute, deputatul a abordat scandalul şcolilor, dar şi tensiunile din PNL, susţinând că Sighiartău trebuie să dea dovadă de solidaritate faţă de preşedintele Orban şi să îşi asume semieşecul alegerilor parlamentare, demisionând ca un gest de onoare.

”Eu nu inventez nimic și apelez la statutul PNL: nu avem acolo scris că e permisă vreo discuția, declarație sau afirmație în spațiul public care să aducă prejudicii de imagine PNL.

Dacă ai păreri personale despre o anumită situație, e bine să vii și și să le discutăm în interior. Nu scrie nicăieri că ai voie să îți ataci colegii de partid, iar dacă o faci trebuie să îți asumi și sancțiunile disciplinare care pot merge până la excluderea din partid”, punctează Morar.

Diana Morar explica cauza problemelor PNL

Diana Morar susţine că problema anumitor tineri politicieni este că obişnuiesc să meargă la efectele unei probleme și nu la cauza acesteia și ” fac moarte de om pe efecte”:

”Cauza tuturor acestor probleme, a tensiunilor din PNL este ascunsă, ținută de-o parte, asta pentru că nu există interes să avem o discuție sinceră și principială asupra ei, modul în care a fost gestionată înfrângerea partidului la alegerile parlamentare la nivel național, chiar dacă am câștigat aceste alegeri în Bistrița-Năsăud dar și în alte județe”, mai spune deputatul liberal.

Având în vedere contextul de faţă, parlamentarul bistriţean doreşte o analiză aplicabilă strategiei PNL, pentru alegerile parlamentare:

” Trebuie să aflăm dacă strategia a fost greșită, cine a greșit, dacă cei care au organizat campania au știut punctele slabe și ce au făcut pentru eliminarea  acestora”.

Diana Morar consideră că aceste lucruri trebuie să fie explicate de către secretarul general al PNL

”Robert Sighiartău trebuie să vină și să ne explice ce s-a întâmplat. El e secretarul general, el are în atribuții conform statutului obligația de-a organiza, el este responsabilul cu trezirea partidului să spun așa pentru o bună funcționare în alegeri. Nu am văzut să facă aceasta”, consideră interlocutorul nostru.

În opinia deputatului liberal, Robert Sighiartău ar face bine să urmeze, din solidaritate, gestul onorabil al preşedintelui Orban:

”Abia după un asemenea gest, Robert Sighiartău avea dreptul să vină și să ceară demisii, să critice activitatea președintelui și modul în care acesta a gestionat din punct de vedere politic situația partidului post-alegeri”, conchide Morar.