Din 8 februarie, două noi centre de vaccinare vor fi deschise în Bistrița-Năsăud. Unul la Bistrița va fi dedicat profesorilor, și altul la Beclean.

Prefectul Stelian Dolha a anunțat că pe data de 8 februarie va sosi în județ și vaccinul Moderna.

Centrul de vaccinare deschis la Bistrița va funcționa la la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) care aparține de Primăria Bistrița. La acel centru se vor putea vaccina doar profesorii.

”Din data de 8 februarie, va intra și al doilea vaccin în România, Moderna. Va ajunge și în județul Bistrița-Năsăud. Din acea dată deschidem două centre noi, unul la Beclean și unul la Bistrița (..) La acest centru din Bistrița, din data de 8 februarie, se vor putea vaccina doar profesorii.

La Beclean, unde în prima fază vom intra cu un flux de vaccinare, apoi cu două, acolo se vor putea înscrie și vaccina cei care se încadrează în etapa a doua și pe urmă cei din etapa a treia. O să le avem diferențiate pentru că intrăm pe al doilea vaccin, pe Moderna”, a specificat Stelian Dolha.

Programare online sau telefonic

Prefectul a îndemnat cetățenii să-și facă programarea prin apel telefonic, pentru a nu întâmpina dificultăți la programările online.

”În spatele acestui call-center de la Bistrița sunt 10 oameni care ar trebui să răspundă în permanență. Chiar dacă sună ocupat, îi rog să mai insiste. E cea mai bună cale pentru un vârstnic să se înscrie pe platformă. I-aș ruga și pe medicii de familie să ne ajute în procesul acesta de înscriere”, a spus el.

Stelian Dolha a mai precizat că după deschiderea celorlalte două centre de vaccinare se poate ajunge la 300 de vaccinări pe zi. De asemenea, el îndeamnă pe toți să se vaccineze deoarece reprezintă singura șansă de a scăpa de pandemie.

Cu cât vom primi mai multe doze, cu atât vom reuși să deschidem mai multe centre care sunt deja pregătite

Deschidem, așadar, pe cele din Bistrița pentru profesori și din Beclean pentru restul populației începând cu data de 8 februarie pentru că de atunci se spune că vom primi vaccinul nou de la Moderna.

,,În momentul în care vom primi vaccinurile respective, i-aș îndemna pe toți să se vaccineze fiindcă e singura noastră șansă să scăpăm de pandemie. Eu sper să scăpăm undeva în toamnă dacă reușim să ne vaccinăm undeva la 60-70% dintre noi. O spun medicii, nu o spun eu. Atunci vom reuși să ne imunizăm și să scăpăm”, a mai spus prefectul Stelian Dolha.

În Bistrița-Năsăud există două centre de vaccinare cu trei fluxuri. Două la Policlinica Bistrița și unul la Sanovil. Sunt administrate 180 de doze zilnic cu serul produs de compania Pfizer-BioNTech.