În data de 28.04.2021 un echipaj de mascați împreună cu alți colegi din alte județe au intervenit la 78 de domicilii într-o acțiune privind braconajul și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

„La ora 5 mergeau spre Bârgaie vreo 200 de mașini de poliție”, a spus o persoană care se afla în aria de desfășurare a acțiunii.

Se pare însă că la o anumită intervenție aceștia se pare că au greșit adresa, motiv pentru care un bistrițean s-a trezit cu mascații peste el, polițiștii spunând că „ne scuzați, am greșit adresa!”, după care au plecat.

„La ora 05.40 au sărit gardul, au deschis poarta mare. Apoi au început să bată cu pumnii și picioarele în geamuri și în ușă. Ulterior, și-au dat seama că au greșit. Mi-au spus că își cer scuze și au plecat”, a povestit un bistrițean care locuiește la casă pe Valea Bârgăului.

A depus plângere

Urmare a acestei experiențe, bărbatul a decis să depună o plân6gere la poliție întrucât considera faptul că așa ceva nu este normal.

Potrivit reprezentanților IPJ BN nu s-ar fi încălcat drepturile vreunei persoane în timpul desfășurării acțiunii de față.

”La data de 28 aprilie ac., polițiștii au desfășurat un număr de 80 de percheziții pe raza județului Bistrița-Năsăud, la mai multe locații în cadrul unui dosar penal privind infracțiunile de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au efectuat percheziții la locațiile autorizate de Judecătorul de Drepturi și Libertăți.

La toate locațiile s-a descins începând cu ora 06:00 nefiind percheziționate alte locuințe care să nu facă obiectul mandatelor.

Cu privire la situația semnalată în presă, precizăm că simultan cu descinderea la locația vizată, s-au efectuat activități polițienești de asigurare a perimetrului inclusiv la imobilele din vecinătatea locației vizate.

Toate acțivitățile desfășurate au fost efectuate cu respectarea prevederilor Codului de Procedură Penală nefiind lezate drepturile persoanelor” au transmis reprezentanții IPJ BN.