Grupul USR-Plus a fost scandalizat în timpul campaniei electorale din 2020 pe motiv că salariile din Primăria Bistriţa ar fi fost exagerat de mari, lefurile primarului, viceprimarilor şi a administratorului public (Ovidiu Crețu, Cristian Niculae, Gelu Muthi, respectiv George Avram), fiind făcute publice de către reprezentanţii USR-Plus. Viceprimarul Călin Stan vorbeşte pe acest subiect.

Odată trecute prin noua administraţie, brusc, salariile din Primărie au devenit decente. Invitat în cadrul unei emisiuni LIVE la Bistriteanul.ro, viceprimarul Călin Stan a fost întrebat dacă salariul acestuia i se mai pare nesimţit.

Ce salariu are viceprimarul

Salariul încasat de către Călin Stan este în valoare de 20.800 de lei brut, adică undeva în jur de 12.000 de lei net. Potrivit acestuia, salariile i se păreau nesimţite în condiţiile în care administraţia anterioară nu a făcut nimic timp de un an de zile.

Ăla e brutul, da. Netul este 12 000 și un pic că am mai fost întrebat și nu am o prblemă în a răspunde.Sunt justificate (n.r. salariile), iar dumenavoastră aveți posibilitatea să mă taxați pe durata mandatului. Da, sunt nesimțite pentru că amdinistrația Crețu, cea care nu a făcut în ultimii 12 ani mai nimic, aveau aceste salarii. Îs niște lucruri care o să asă la iveală, ce s-a întâmplat și în ultimii patru ani, da? “, a comentat Călin Stan.

Unde a activat Călin Stan în trecut

Potrivit declaraţiei de avere, viceprimarul a fost reprezentantul unei firme cosmetice unde încasa suma de 3000 de lei lunar. Cu toate acestea, Stan spune că mai beneficia şi de anumite bonusuri care nu trebuiau declarate, motiv pentru care consideră ca ar fi câştigat mai mult în mediul privat decât la stat.

Cu toate acestea, viceprimarul spune că doreşte să realizeze anumite economii la bugetul local prin taxarea bătrânilor care sunt îngrijiţi la azil. Călin Stan afirmă că suma achitată de ei este redusă faţă de alte azile.

Comparativ cu alte cămine suma este mai mică. Eu mă uit pe niște cheltuieli, în același timp mă uit ce profit, ce profit, taxele care le…“, a încercat să explice Călin Stan.

Ce taxă plătesc bătrânii de la azil

În cadrul azilului de vârstnici din Bistriţa sunt disponibile aproximativ 30 de locuri, acestea fiind, comparativ cu alte cămine de stat, cele mai puţine locuri din ţară. Cu privire la suma achitată de către bătrâni, valoarea taxei este de 800 de lei, care, potrivit primarului, ar urma să se majoreze cu 200 de lei.