În ciuda faptului că Bistritzer Burg Dog Show 2021 ar fi trebuit să se desfăşoare în cursul acestui weekend, fără spectatori, autorităţile au interzis „manifestarea canină”, iar astfel, agilitatea, frumusețea, viteza şi execuția comenzilor vor lipsi din zona Heidenfeld, Bistriţa.

În urmă cu o lună de zile, Asociația Chinologică Bistrița Năsăud a reușit să obţină aprobarea Primăriei şi suportul acesteia, pentru organizarea unui eveniment îndrăgit de nenumărate persoane, respectiv Bistritzer Burg Dog Show care ar fi trebuit să se desfășoare în acest weekend în Heidenfeld, Viișoara.

În cadrul evenimentului erau deja înscrişi zeci de câini, atât din România, câr şi din străinătate.

”Pregătiți de concursuri?! Pe 10 și 11 APRILIE 2021, la Bistrița, CÂINELE TĂU poate deveni CAMPION în cadrul ediției de anul acesta a „BISTRITZER BURG DOG SHOW”!
Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Primăria Bistrița, organizează în perioada 10 – 11 aprilie 2021, PATRU EXPOZIȚII în cadrul „BISTRITZER BURG DOG SHOW 2021”!

Evenimentul este dedicat numai crescătorilor, fără accesul publicului” era anunțul făcut de asociație.

Fără spectatori fizici, dar tot amânat

Cu toate că evenimentul s-ar fi desfăşurat fără public, imaginiile ar fi fost făcute publice pe pagina reţelei de socializare Facebook a competiţiei.

Cu toate acestea, în cursul zilei de ieri, organizatorii au fost anunţaţi de către autorităţi, cu numai trei zile înaintea evenimentului, ca acesta a fost amânat.

”Stimați participanți,

Cu regret vă informăm că manifestările chinologice programate în 10 – 11 aprilie se amână pentru o dată ulterioară, din motive care nu țin de voința noastră.

Deși competițiile au fost anunțate din timp, am respectat calendarul și am obținut avizele necesare pentru organizarea acestuia, astăzi, miercuri, 7 aprilie, la ședința finală de avizare a evenimentului am fost informați că în incinta Complexului Heidenfeld nu va fi permis accesul a mai mult de 100 de persoane simultan, condiție pe care nu o putem îndeplini în contextul în care organizatorii și staff-ul tehnic se apropie de jumătate din acest număr.

Am încercat să regândim modul de organizare și de acces în ringuri însă, în urmă cu puțin timp, am primit un alt telefon în care eram anunțați că sub nicio formă nu se permite organizarea competiției în contextul în care nu sunt permise evenimentele, adunările publice sau competițiile sportive în județele în care incidența a depășit pragul de 1,5 la mie.

Din ce motive informările acestea au venit atât de târziu, nu este momentul să comentăm acum…

Le mulțumim autorităților care au înțeles punctul nostru de vedere și ne-au sprijinit în găsirea unei soluții.

De la dvs. ne cerem scuze pentru neplăcerile pe care vi le-am creat și abia așteptăm să ne revedem în vară, într-o formulă care sperăm că ne va permite mai multă libertate” au transmis reprezentanții Asociației Chinologice Bistrița Năsăud.