Astăzi, 13 martie, criptomoneda Bitcoin a ajuns la un nou record istoric, depășind suma de 60.000 de dolari per unitate.

Moneda, fiind cea mai cunoscută la nivel mondial, a crescut considerabil în ultimul an. Unul dintre motivele pentru care a ajuns să valoreze atât de mult e reprezentat de faptul că a ajuns ca formă de plată.

Conform CNBC, valoarea de piață a bitcoin a depășit săptămâna aceasta 1.000 de miliarde dolari. Nu este pentru prima dată când acest lucru se întâmplă. Pe 19 februarie, criptomoneda s-a menținut la peste 1 trilion de dolari timp de câteva zile.

Bitcoin a ajuns să valoreze peste 60.000 de dolari

În ultimele doisprezece luni, moneda virtuală a ajuns să crească cu 570%, iar în ultimul an cu peste 80 %.

Participarea investitorilor instituționali mari și achiziții notabile de la corporații precum Tesla sunt factorii pentru care Bitcoin a crescut atât de mult într-o perioadă atât de scurtă. Producătorul chinez de aplicații Meitu a declarat că a cumpărat atât criptomoneda Bitcoin, cât și altă monedă virtuală, Ethereum.

Potrivit CoinDesk, criptomoneda Ethereum s-a tranzacționat cu 1.836,73 de dolari în Singapore.

Pericolele criptomonedei Bitcoin

Specialiștii avertizează că moneda este supusă unor căderi importante și neașteptate.

Puterea monedei virtuale ce a înnebunit lumea stă în ajutorul venit din anunțul Paypal prin care clienții săi pot să folosească criptomonedele pentru a face achiziții la 26 de milioane de comercianți din rețeaua sa din anul 2021.

Bitcoin ocupă peste 70 % din cota pieței de monede virtuale. Bitcoin este tranzacţionat la fel ca monedele reale, cum ar fi dolarul american şi lira sterlină.

În februarie, compania lui Elon Musk, Tesla, a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Conform analistului Daniel Ives de la Wdbush Securities, Tesla va reuși să obțină un profit de aproximativ 1 miliard de dolari din investiția în Bitcoin.

Astăzi, 13 martie, criptomoneda Bitcoin a ajuns la un nou record istoric, depășind suma de 60.000 de dolari per unitate.