Moneda virtuală Bitcoin a depășit valoarea de 28.000 de dolari pentru o unitate și nu dă semne de încetinire, scrie CNN, citată de Digi24. În urmă cu doar 2 zile valora aproximativ 25.000 de dolari. Bitcoin a depășit valoarea de 20.000 de dolari în urmă cu 11 zile, iar acum se apropie deja de 30.000 de dolari.  Valoarea de piață a monedei Bitcoin a depășit astfel 500 de miliarde de dolari, criptomoneda fiind mai valoroasă decât procesatorii de plăți Visa sau Mastercard. Creșterea Bitcoin a fost remarcabilă și poate fi explicată prin faptul că investitorii investesc în criptomonede în perioada pandemiei COVID-19 pentru că banca centrală americană a dus ratele dobânzilor de referință aproape de 0, slăbind dolarul american.  Astfel, Bitcoin a devenit o monedă tentantă, atractivă. Există un număr limitat de Bitcoin pe planetă și o parte a investitorilor cred valoarea criptomonedei nu poate decât să crească.

În același timp, chiar și cei care au avut mult de câștigat prin investiția în Bitcoin spun că Bitcoin ar ptea înregistra și căderi spectaculoase. Anthony Scaramucci, fondatorul fondului de investiții Skybridge Capital, a investit foarte mult în Bitcoin, dar chiar și el avertizează investitorii să fie atenți la moneda virtuală. Scaramucci a declarat pentru CNN Business că Bitcoin mai are loc de creștere, dar că este un bun volatil și este o investiție riscantă. ”Are tendința să se prăbușească. Este așteptată o corecție, iar acestea pot fi violente”.

Deosebit de interesant este faptul că Paypal a făcut un anunț epocal privind criptomonedele. Clienţii PayPal vor putea, de asemenea, să folosească criptomonedele pentru a face achiziţii la 26 de milioane de comercianţi din reţeaua sa, de la începutul anului viitor, a informat compania americană.