Vineri, 22 ianuarie, o unitate valorează nu mai puțin de 31.540 de dolari. Moneda virtuală a pierdut 15 % până acum această săptămână, cea mai mare scădere la prăbușirea de 33 % în martie.

Reuters informează că moneda virtuală Bitcoin a înregitrat astăzi, 22 ianuarie, o scădere și a ajuns să valoreze 31.540 de dolari. Atlfel spus, criptomoneda se îndreaptă spre cel mai mare declin din luna martie 2020.

Criptomoneda este cu 30 % sub recordul pe care l-a înregistrat acum două săptămâni. Bitcoin a a ajuns la 42.000 de dolari pe o unitate.

Record de 42.000 de dolari pe unitate

Traderii au declarat că un raport postat pe Twitter de BitMEX Research și care sugerează că o parte dintr-un bitcoin ar fi putut fi cheltuit de două ori. Astfel ar fi afectat încrederea în tehnologia care stă la baza clasei de active.

Bitcoin e într-o continuă scădere și pierde teren datorită riscului ridicat de a deveni o bulă a pieței financiare. De asemenea, criptomoneda atrage atenția autorităților de reglementare.

Janet Yellen, alegerea președintelui Joe Biden pentru șefia Trezoreriei SUA, a mărturisit că este îngrijorată de evoluția criptomonedei. Janet a mărturisit că moneda Bitcoin poate fi utilizată pentru a finanța activități ilegale.

Bank of America a numit cea mai cunoscută criptomonedă ca fiind „mama tuturor bulelor”.

Criptomoneda Bitcoin

Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009 de Satoshi Nakamoto. Bitcoin (BTC) a fost creat pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor.  Criptomoneda nu  face apel la instituții financiare și  e în afara oricărei constrângeri și reglementări.

Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează.

Bitcoin folosește o bază de date distribuită peste noduri ale unei rețele de la egal la egal (peer-to-peer) pentru a inventaria tranzacțiile și se folosește de criptografie pentru a furniza funcții de bază pentru securitate cum ar fi asigurarea că bitcoinii nu pot fi cheltuiți decât de cel care îi deține și doar o singură dată.