Bitcoin a depășit valoarea de 35000 de dolari

Bitcoin a atins o nouă valoare record. Moneda virtuală a atins miercuri miercuri diminață valoarea de 35.569 de dolari, în condițiile unor tranzacții masive. Potrivit CNBC, citat și de Mediafax, prețul bitcoin a crescut la peste 35.000 de dolari. Trecerea acestui prag a venit după o perioadă în care timp de câteva zilela moneda vrtuală înregistrase o scădere cu peste 10%, la 29.316 dolari.

Statisticile evoluției moneda virtuale Bitcoin prezintă că aceasta a crescut cu peste 300% în 2020. În primăvara lui 2020 Bitcoin a scăzut pentru o scurtă perioadă cu 50% ajungând la 4000 de dolari pe unitate. Începând din toamna lui 2020 însă beneficiind și de incertitudinile pe care le-a adus criza coronavirus, Bitcon a urcat vertiginos, iar în decembrie a depășit rând pe rând praguri incredibile: 20000 în 20 decembrie, 25000 de dolari în 27 decembrie și apoi la început de 2021 a depășit 30000 de dolari.

Bitcoin și piețele

Piețele freamătă și implicațiile internaționale ale Bitcoin surprind la cote incredibile. Investitorii internaționali au preferat pentru o vreme investiții în Bitcoin în condițiile în care economia mondială era înțepenită sau în regres. Luni, JPMorgan a susținut că criptomoneda ar putea crește până la 146.000 de dolari, întrucât concurează cu aurul ca monedă alternativă. Metalul prețios a marcat, de asemenea, câștiguri considerabile în 2020, aurul spot crescând cu aproximativ 25%.

Chiar și cei mai mari susținători a Bitcoin avertizează însă că moneda este suficient de volatilă pentru a înregistra căderi importante și neașteptate. Puterea Bitcoin stă deocamdată doar în cererea foarte mare și în ajutorul indirect venit de anunțul Paypal ai căror reprezentați au spus că clienții săi vor putea să folosească criptomonedele pentru a face achiziţii la 26 de milioane de comercianţi din reţeaua sa din anul 2021. Bitcoin ocupă 70% din cota pieței monedelor virtuale și este în atenția tuturor investitorilor lumii. Unii specialiști consideră că Bitcoin ar putea crește pe măsură ce dolarul scade. Bitcoin este tranzacţionat la fel ca monedele reale, cum ar fi dolarul american şi lira sterlină.