Potrivit oficialilor BNR, se vor găsi în citculație de luni, 19 aprilie, la sucursalele  Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş, București.

Tirajul maxim t pentru moneda din aur este de 1.000 de piese. Pentru cea din argint este de 5.000 de piese, iar pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 de piese. În ceea ce privește moneda din alamă pentru colecţionare , tirajul aprobat este de 20.000 de piese.

BNR. Cea mai bună veste pentru colecționari! Monede unice la super preț

Cei interesați de colecție trebuie să știe că prețurile de vânzare sunt: 11.000 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 440 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare; 110 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broşura de prezentare; 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă pentru colecţionare.

Cum arată monedele

BNR a descris exact cum arată aversul monedei. Moneda din aur prezintă portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI”, anul de emisiune „2021” şi stema României, transmite Agerpres.

Cea din argint reproduce portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2021” şi stema României.

Aversul monedei din tombac cuprat înfățisează portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „1 LEU”, anul de emisiune „2021” şi stema României.

Moneda din alamă pentru colecţionare prezintă portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu. Are inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, anul de emisiune „2021” şi stema României, informează BNR.


Monedele au în comun un revers comun. Î
n centru se află monumentul de la Padeş şi anul evenimentului aniversat, „1821”. În partea inferioară, acvila de pe steagul lui Tudor Vladimirescu şi, circular, inscripţia „200 DE ANI DE LA REVOLUTIA CONDUSA DE TUDOR VLADIMIRESCU”, relatează sursa citată.

BNR lansează, perioridic, astfel de colecții pentru marca evenimentele istorice deosebite.