Primarul Emil Boc le-a transmis proprietarilor de apartamente dintr-un bloc din Bună Ziua să-l dea în judecată pe dezvoltatorul imobiliar dacă nu respectă ceea ce a promis.

În urma unei ședințe a consiliului local, un anteprenor din Cluj a vorbit despre o problemă cu care se confruntă locuitorii unui bloc din cartierul Bună Ziua. Proprietarii sunt nemulțumiți că dezvoltatorul imobiliar nu a mai construit parcările promise, chiar dacă sunt prevăzute în contract.

Demersul constructorului vine în contradictoriu cu autorizația eliberată de Primărie.

Boc: Să fie dați în judecată

După ce au cumpărat apartamentele, proprietarii s-au trezit fără loc de parcare. Ei sunt nevoiți să-și parcheze mașinile pe străzi și trotuare, fiind amendați în repetate rânduri de polițiști. Locuitorii sunt nemulțumiți că în prețul locuinței a fost inclus și locul de parcare.

Boc le-a recomandat să îl dea în judecată pe dezvoltatorul imobiliar.

„Să se ducă la cel de la care au cumpărat și să vadă ce au cumpărat. Dacă au cumpărat apartament cu loc de parcare, să ceară locul de parcare, de la proprietar. Să îl dea în judecată, dacă l-au păcălit. Trebuie să respectăm ce e în lege, nu putem ține cont de interesele privatului, că acela nu știu ce a făcut acolo.

Dacă au încălcat legea în raport cu proprietarii, aceștia trebuie să își revendice drepturile. Asta înseamnă că au fost înșelați la încheierea contractului. Nu știu situația exactă, pot să trimit un control acolo, dar proprietarii trebuie să îi dea în judecată pe cei care i-au tras pe sfoară”, a spus edilul clujean.

Chiar dacă Primăria a câștigat procesul în instanță cu dezvoltatorul imobiliar, proprietarii trebuie să îl acționeze în judecată pe acesta.

„Au fost făcute plângeri, poliția locală a fost de mai multe ori, nu s-a respectat autorizația, au fost și niște procese în instanță. Practic, noi am făcut tot ce a fost necesar ca și instituție pentru a ne constitui și noi parte acolo, la cei care nu au respectat autorizația. S-au terminat toate procesele, acolo, în acest moment, discuția este între cei care au cumpărat și cei care nu au respectat autorizația”, a adăugat Tarcea, relatează monitorulcj.ro.

Emil Boc a mai precizat că îi va ajuta pe proprietarii trași pe sfoară de dezvoltatorul imobiliar.