Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a spus că la evenimentul-pilot de la Opera Națională vor exista anumite reguli. Accesul pentru persoanele care vor participa va fi permis doar dacă sunt vaccinate, însă purtarea măștii în interior este opțională.

„În ceea ce privește evenimentele-pilot, la Cluj-Napoca se va organiza sâmbătă seară spectacolul FAUST. Singura condiție este să fii vaccinat cu ambele doze. Purtatul măștii în sală este opțional, poți să porți mască sau nu. Clujul dă startul normalității, cel puțin în partea spectacolelor, pentru că avem nevoie și de artă și de cultură. Am vândut deja aproape 200 de bilete pentru acest spectacol. Pentru acest eveniment-pilot vor avea acces doar persoanele vaccinate. Din vară, când vom avea evenimente mult mai mari, vom oferi oportunitatea de a participa la concerte și persoanelor nevaccinate, dar vor exista alte condiții, cum ar fi prezentarea unui test COVID negativ”, a explicat primarul  municipiului Cluj-Napoca, într-o intervenție la Antena 3.

Monitorizare timp de două săptămâni pentru persoanele care vor participa la eveniment

Primarul a precizat că persoanele care vor participa la acest eveniment vor fi monitorizate timp de două săptămâni. Intrarea la spectacol se va face pe baza buletinului, care va fi verificat prin aplicația STS.  Astfel se confirmă faptul că spectatorii sunt vaccinați cu ambele doze de vaccin.

„Persoanele care vor participa la acest eveniment vor fi monitorizate. Timp de două săptămâni trebuie să raporteze orice eveniment legat de starea de sănătate pentru a ști dacă au avut probleme sau nu. La intrarea în sală se va verifica dacă sunt toți vaccinați, nu trebuie să prezinte ei un act de vaccinare, ci doar buletinul”, a adăugat Emil Boc.

Edilul a susținut că prin vaccinare ne protejăm pe noi și oamenii din jur. Cluj-Napoca este fruntaș la vaccinare, având o rată de peste 40%,

„Clujul este în scenariul verde, iar toate restaurantele și alte instituții s-au deschis. Deja mergem spre o normalitate. Avem cea mai mare rată de vaccinare din România. În acest weekend vom avea și un maraton de vaccinare la Sala Polivalentă”, a mai spus Emil Boc.