Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit despre situația locuitorilor din Valea Fânațelor. Edilul a precizat că îi va sprijini cu tot ce se poate

Problema locuințelor construite ilegal pe Valea Fânațelor a atras atenția autorităților clujene. Consilierul local USR-PLUS, Sergiu Hossu, a vorbit, în cadrul ședinței de luni, 22 februarie, despre locuințele construite ilegal în Valea Fânațelor.

Potrivit monitorulcj.ro, Locuitorii nu au nume de stradă, canalizare și nici lumină. Totodată, elevii nu pot merge la școală deoarece nu există mijloc de transport în comun. Peste 250 de familii trăiesc ilegal acolo, iar primarul Clujului a decis să ia măsuri în acest sens.

„Tot ce este făcut fără autorizație este amendat și trimis în instanță. E tot ce pot face eu ca primar în acest moment. Nu mă pot pune eu în fața buldozerului să nu construiască oamenii. Vor urma procese și la sfârșitul drumului este demolarea, deoarece în acest moment acesta este singurul cadru legal în situația de acolo.

Toți cei care construiesc fără autorizație, singura cale pentru intrarea în legalitatea este demolarea. Oamenii au crezut că noi glumim, dar pot să creadă ce doresc pentru că legea nu se schimbă. Până la demolare este o cale lungă, deoarece procedurile sunt lungi, dar asta este singura soluție. ”, a declarat Boc.

Cine este vinovat pentru această situație?

Emil Boc a declarat că arhitecții știau de de situație, dar tot au accept să proiecteze casele în acea zonă. Totodată, edilul a mai declarat că persoanele de acolo nu pot plăti impozit deoarece nu sunt înregistrate.

Arhitecții care i-au pus pe oameni să construiască acolo merită să fie pe lista rușinii. Zona e în extravilan și arhitecții știau acest lucru.  Arhitecții care au construit acolo sunt ca polițiștii care te iau de mână și te pun să treci pe roșu. Românii cred că merge și așa și așa. E limpede că acolo oamenii sunt în afară legii și nu au cum să se legalizeze. ”, a mai adăugat edilul

Emil Boc vrea să-i ajute pe locuitorii de pe Valea Fânațelor

Edilul a mai precizat că va găsii soluții, pe viitor, pentru locuitorii de pe Valea Fânațelor.

„Uman sunt alături de ei. Încercăm să îi ajutăm și să-I sprijinim cu locuințe sociale sau orice alt ajutor pe care îl putem acorda. Eu sunt un om de dialog, dar trebuie să stăm în lege. Trebuie să ne respectăm toți între noi. Așa ceva nu trebuie să se întâmple. ”, a mai precizat Emil Boc.