Emil Boc a declarat că nu este de acord cu modul în care se calculează rata incidenței COVID-19. Totodată, primarul Clujului nu este mulțumit cu faptul că elevii din clasele a 8-a și a 12-a nu pot merge la școală fizic  la ore datorită ratei de infectare care a depășit 3 la mia de locuitori în Cluj-Napoca.

Motivul principal pentru care Boc este nemulțumit e legat de faptul că în anumite județe se fac câteva sute de teste pe zi. În județul Cluj se fac în jur de 1000 și 2000 de teste zilnic.

Emil Boc: am ajuns victima propriului succes

„Încă o dată și a suta mia oară spun că nu e tot una să calculezi o rată de incidență la 2.000 de teste, sau să calculezi la 300 de teste, cum fac alții. De asemenea, dăm o lovitură copiilor din clasele a opta și a douăsprezecea. La Cluj nu pot merge la școală, sunt din ani terminali și e destinul lor în joc. Din nou aceste criterii nu ponderează cu numărul de teste.

Corect ar fi să se calculeze rata de incidență din numărul de teste care se fac. Acum am ajuns victima propriului succes, prin faptul că la Cluj sunt oameni mai bine înstăriți financiar și merg și își fac teste”, a declarat Emil Boc.

Restaurantele din Cluj-Napoca, deschise pentru patru zile

Emil Boc s-a arătat revoltat față de deciziile autorităților de a închide, din nou, restaurantele din muncipiul Cluj-Napoca. El a precizat că aceste măsuri nu ajută angajații din HoReCa, iar economia are foarte mult de suferit.

„Vom vedea cum evaluează starea epidemiologică. Evident că aceste cifre sunt date de lege și atâta vreme cât nu sunt ponderate cu numărul de teste creează un asemenea risc.

De aceea spun că nu e fair play. Nu e corect cu economia locală această modalitate de raportare. Nu e același lucru. Aici Comitetul Național pentru Situații de Urgență ar trebui urgent să reevalueze și să pondereze aceste cifre”, a mai precizat Emil Boc.