După ce a strâns bani timp de 20 de ani, Emil Boc și-a cumpărat o casă în satul Câmpenești. Edilul a precizat că nu-și permite o locuință în Cluj-Napoca datorită prețurilor foarte ridicate.

După ce a reușit să strângă banii, edilul a decis să-i investească într-o nouă casă. El a explicat că tot ce a strâns în decursul a două decenii i-a folosit pentru cumpărarea clădirii din Câmpenești.

„Merg rar la Câmpenești, cam o dată la două săptămâni sau o dată pe săptămână. Dar când am văzut ce drum e… Dacă îmi dați un împrumut o să-mi iau și o mașină de teren.

Tot ce am acumulat în 20 de ani, am investit în casă. Mai mult de atât, nu merge acum. Cu ce am adunat în 20 de ani, nu am reușit să-mi iau nimic în Cluj-Napoca. În Câmpenești nu am asfalt, nu am facilități”, a precizat Emil Boc, joi, la un post de radio.

Emil Boc, un primar modest?

Edilul va continua să locuiască în Cluj-Napoca, într-un apartament modest din cartierul Zorilor, iar casa proaspăt cumpărată din satul Câmpănești, comuna Apahida, va fi o casă de vacanță.

Una dintre problemele cu care se confruntă satul Câmpănești este lipsa canalizării. Lăsând deoparte aceste lucruri, satul unde Emil Boc se va retrage în timpul vacanței are priveliști frumoase și multe lacuri.

Averea lui Emil Boc constă în șapte terenuri în Răchițele, toate dobândite prin moștenire. De asemenea, edilul are două apartamente în Cluj-Napoca, dobândite prin cumpărare, plus o casă și o cabană din lemn în Răchițele, tot moștenite.

Boc se plimbă pe străzile Clujului cu același autoturism Peugeot din 2007 și nu deține metale prețioase, bijuterii și alte colecții de artă.

În 2018, fostul premier a avut un venit anual de la Primăria Cluj-Napoca de 150.240 de lei. În acelaşi timp, el a câştigat 57.696 lei de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), relatează monitorulcj.ro.