Până atunci, trebuie să-i convingă pe liberali să câștige un nou mandat de conducere a partidului.

Potrivit sociologului Mirel Palada, Kovesi, fosta șefă a DNA, ar fi surpriza alegerilor prezidențialele din 2024. Printre candidați s-ar putea număra Florin Cîțu sau Emil Boc. Cel din urmă l-a numit pe atualul premier, viitorul țării. Florin Cîțu este contracandidatul lui Orban la alegerile interne din PNL.

În ceea ce privește candidații de stânga, Palada îl vede pe Geoană înaintea lui Orban. Este ipoteza lansată în cazul în care cei doi ar ajunge în turul al doilea.

“Discutăm doar despre turul II al prezidenţialelor. USR şi AUR sunt importante, dar nu intră în turul al doilea, sunt însă foarte importante. Cele două partide ar urma să împartă voturile în turul II celor de la PNL şi PSD”, a explicat Palada.

Kovesi vs Geoană

Dacă românii ar avea de ales între Laura Codruța Koveși și Mircea Geoană, sociologul Palada crede că șanse de izbândă va avea clar Kovesi.

„ Dacă Laura Codruţa Kovesi ar fi în turul II cu Geoană, situaţia ar fi invers. Dacă va participa sau nu, deocamdată e devreme. Dacă Orban mănâncă bătaie de la Geoană sau Firea şi Ciţu ar lua bătaie de la amândoi” , a spus Mirel Palada, la EvZ Play.

Kovesi are un parcurs profesional controversat

Laura Codruța Kovesi rămâne cu parcurs profesional controversat. A fost procuror la Sibiu. Ulterior, a condus Parchetul General, apoi DNA. În timpul mandatului de la DNA, a fost extrem de contestată. A fost acuzată de politicieni, colegi din sistemul de Justiție că ar fi comandat dosare la comandă politică. În prezent, conduce Parchetul European, iar controversele nu se opresc. Ungaria a declarat, prin intermediul șefului de cabinet al premierului Orban, că Laura Codruța Koveși nu este potrivită pentru această funcție.

Guvernul de la Budapesta a precizat că ”a investigat politicieni ungari în România pe baza unor acuzaţii inventate” şi ea însăşi a fost investigată, potrivit agenției de presă maghiare MTI.