În niciun articol de lege din România nu scrie că trebuie să pui viața oamenilor în pericol, dacă vrei să te sinucizi. Legea nu s-a aplicat, însă, pentru Adrien Stephane Mureșan. Polițiștii l-au testat cu alcooltestul și i-au întocmit dosar penal pentru conducerea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, dar și conducerea unui vehicul fără drept de permis. Presa din Brașov nota la momentul producerii accidentului că a avut o alcoolemie de 2,20 mg/litru și a fost reținut pe loc.  

Brașov. A distrus 12 mașini, dar procurorii l-au iertat

În ordonanța de clasare, procurorii au invocat că nu exstă intenția de a produce o infracțiune, de a face vreo pagubă materială. Fiul afaceristului s-a urcat beat la volan și a condus ca la raliuri, după o ceartă cu iubita. A fost testat și pentru un eventual consum de droguri. Rezultatul a fost negativ.

Conducătorul auto nu a putut fi testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice.

S-a făcut lucrul acesta în vederea stabilirii alcoolemiei și a prezenței de substanțe psihoactive în organism”, transmitea IPJ Brașov.

Cum își vor recupera oamenii pagubele

Autoturismele distruse de fiul afaceristului Mureșan erau parcate pe o stradă din Brașov, spun martorii de la fața locului. Pagubele materiale vor fi evaluate și plătite de asigurator. Cu toate acestea, conducătorii auto sunt păgubiți sunt revoltați și vor redeschiderea dosarului penal. În opinia lor, este revoltător ca un om cu o astfel de alcoolemie, cu permisul suspendat să fie absolvit de orice răspundere penală. S-ar fi putut întâmpla o adevărată tragedie, spun păgubiții.

Sever Mureșan, fost tenismen în tinerețe, derulează mai multe afaceri în țară. În 2009 a fost achitat în dosarul fraudării băncii Dacia Felix. Potrivit unor apropiați ai familiei Mureșan, astfel de episoade sunt frecvente în rândul lui Adrien.

sursă foto:brașov.net