„Suntem parte din centrul de coordonare al campaniei de vaccinare, deocamdată suntem la punctul la care am propus centrele la care se va face vaccinarea.

Avem schițele funcționale legate de fluxuri și proceduri, suntem în punctul în care urmează să dotăm aceste centre, urmând apoi ca la începutul anului viitor, în funcție de ritmul și algoritmul de implementare la nivel național, să începem vaccinarea și la nivelul municipiului Brașov“, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Locațiile propuse de către municipalitate sunt următoarele:

  • Sala Sporturilor.
  • Căminul pentru Persoane Vârstnice.
  • CATTIA, un fost punct de termoficare aflat pe strada Gloriei.
  • Cinematograful Popular, unde se necesită anumite lucrări de revnovare care vor începe în cursul zilelor următoare.

Totodată, pentru informarea cetățenilor cu privire la informațiile esențiale referitoare la pandemie, Primăria Brașov a lansat platforma Covid19, pe care se pot găsi și informații cu privire la stadiul campaniei de vaccinare.

„Pe platforma covid19.brasovcity.ro brașovenii vor putea afla informații despre unde se pot testa, care sunt situațiile în care trebuie să apeleze la autorități și la care autorități, cum pot gestiona anumite situații, precum și informații despre campania de vaccinare care stă să înceapă. Această platformă va fi actualizată zilnic, în așa fel încât brașovenii să aibă la îndemână informațiile de care au nevoie pentru a ști cum să procedeze în diferite situații în contextul pandemiei“, a explicat viceprimarul.

Astfel, prin intermediul platformei, românii se pot informa cu privire la informațiile referitoare la gestionarea îmbolnăvirilor cu coronavirus, unde pot accesa atât datele oficiale ale DSP, cât și multiple sfaturi de acțiune în cazul suspectării de infectare cu noul voirus chinezesc, precum numere de telefon sau adrese ale centrelor de recoltare pentru testare gratuită sau cu plată din Brașov.

De asemenea, site-ul este alcătuit și dintr-o secțiune în care sunt menționate simptomele și modul de acțiune ulterior, iar în cazul în care o persoană nu reușește să găsească un anumit răspuns vis-a-vis de o întrebare specifică, aceasta își poate adresa nelămurirea prin completarea unui formular, care atenție însă, nu este destinat situațiilor de urgență, motiv pentru care, cetățenii sunt rugați să contacteze autoritățile competente în cazul în care se confruntă cu probleme urgente legate de virusul de față.

Ulterior, în cadrul platformei va fi adăugată și o secțiune în care se vor găsi informații și documente suplimentare, având ca sursă Organizația Mondială a Sănătății.

În cazul în care va fi solicitat, Primăria Brașov a anunțat punerea la dispoziție a scriptului platformei, oricărei autorități locale.

Actualizarea site-ului se realizează zilnic, în funcție de evoluția pandemiei și a campaniei de vaccinare.