În fapt, magistrații de la Curtea de Apel Brașov au menținut sentința Tribunalului care, îl declara tot nevinovat.

Procurorii DNA Brașov l-au trimis în judecată pentru că ar fi vândut 33 de licențe audio-video și frecvența radio unui post de radio, fără a înregistra banii în contabilitate.

În același dosar, a mai fost anchetat respectiv achitat, fratele lui, Antonin Căncescu.

Brașov. Achitare rușinoasă pentru DNA

Prejudiciul imens, menționat doar pe hârtie de procurorii DNA ar fi fost de 18 milioane de lei, însă, nu a putut fi probat la niciuna dintre instanțe.

Din minuta afișată pe portalul instanței, rezultă că achitarea vine din lipsă de probe.

În baza art. 396 alin 5 Cod procedura penala raportat la art. 16 alin. 1 litera a Cod procedura penala, dispune achitarea inculpaților: CANCESCU ARISTOTEL ADRIAN pentru infracțiunea de: evaziune fiscala, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a, alin. 3 din Legea 241/2005 (în varianta anterioara intrării în vigoare a Legii 50/2013), cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal anterior (4 acte materiale) și art. 5 Cod penal, se arată în minuta instanței.

Cine este Aristotel Căncescu

Aristotel Căncescu a fost președinte al Consiliului Județean Brașov în periaoda 2000-2014.

Este inițiator al proiectului privind aeroportul Brașov. Pe numele acestuia au mai fost lansate acuzații din partea DNA, privind obținerea unei suprafețe de teren din domeniul public al statului.

Acuzațiile nu au fost probate nici în această cauză. La ultimele alegeri locale a încercat să candideze pentru un nou mandat, din partea PER, dar nu a avut succes.

Cine a avut interes să controleze Justitia-Interviu -EvZ

Acesta este unul dintre cazurile pe care oamenii din interiorul sistemului de justiție îl numesc controlul justiției.

Zeci de dosare penale au fost întocmite de procurorii DNA doar unor oameni politici. Ulterior, mulți dintre aceștia au fost achitați definitiv. Unii dintre magistrați au reclamat public că au fost presați să dea anumite soluții în dosare. Cei care refuzau erau anchetați, hărtuiți de procurorii DNA.