Conform comunicatului de presă al Direcției Generale Anticorupție- Serviciul Județean Anticorupție Brașov, din cei șapte agenți, doi polițiști și-au recunoscut vina, urmând ca alți doi să facă la fel. Față de ceilalți trei agenți, procurorii i-au reținut și pus sub control judiciar.

Polițiștii au primit mită, sub formă de bani, de la mai mulți conducători auto. Aceștia au încercat să scape de sancțiunile contravenționale privind încălcarea legislației circulației pe drumurile publice.

Cei patru polițiști care și-au recunoscut vina au fost condamnați la trei ani cu suspendare și un termen de supraveghere de trei ani. Totodată, nu mai au dreptul de a fi polițiști în această perioadă.

,,În trei dintre situații aceștia solicitând trecerea în rezervă cu drept la pensie, iar unul dintre polițiști și-a dat demisia”, se arată în comunicat.

Brașov. Șpagă primită din partea mai multor șoferi

Un inculpta este cercetat în stare de libertate, iar la doi dintre ei, cercetările se efectuează cu inculpații sub măsura controlului judiciar. Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale.

,,Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului. Activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se arată în comunicatul de presă al instituţiei.

România este printre cele mai corupte țări din Uniunea Europeană

Țara noastră rămâne în top trei cele mai corupte țări din Uniunea Europeană. Conform unui studiu comandat de Parlamentul European, România pierde 15 % din produsul intern brut datorită corupției. Pagubele sunt produse prin sifonarea banilor publici. Lista este continuată de Bulgaria, Ungaria, Croația și Letonia.

Parlamentul European a propus extinderea mecanismului MCV, de sub care România vrea să iasă cât mai repede. De asemenea, se are în vedere înființarea unui Parchet Public European.