În județele Brașov, Sibiu, Harghita, Covasna și Mureș stratul de zăpadă a ajuns la 20 de cm, iar șoferii sunt sfătuiți să fie prudenți, să adapteze viteza pentru aceste condiții meteo și să se informeze cu privire la starea drumurilor.

Prefectura Brașov a transmis, deja, că se lucrează intens la deszăpezirea drumurilor. Deocamdată, ninge viscolit iar munca drumarilor este fără efect.

Suntem în alertă. Ne așteptăm ca și la sfârșitul lui aprilie să avem astfel de probleme. Avem acum 50 de utilaje, dacă va fi nevoie, suplimentăm”, au menționat oficialii județului Brașov.

Brașov. Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de iarnă

Centrul Info Trafic precizează că nu sunt drumuri blocate pe raza județului Brașov, iar după ora 18.00, vor interveni cu mai multe utilaje pentru deszăpezire. Se preconizează că după această oră codul galben de ninsori va expira.

Din acest motiv, este important ca atenția șoferilor să fie sporită.

Iarna a mai avut o replică

Potrivit ANM, până la ora 18.00 este în vigoare un cod galben de ninsori.

Județele afectate sunt. Alba, Braşov, Dâmboviţa, Maramureş, Sibiu, Argeş, Buzău, Gorj, Mureş, Suceava, Bacău, Caraş-Severin, Hunedoara, Neamţ, Vâlcea, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Prahova şi Vrancea.

În sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele montane şi deluroase, vor predomina precipitaţiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15 – 20 litri/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 60 km/h. La altitudini de peste 1.500 de metri, vor fi rafale de peste 80 – 90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă sub 100 de metri.

Meteorologii spun că vremea va reveni la normal, abia în weekend. De sâmbătă, 10 aprilie, se va încălzi ușor în toată țara.

Luna aprilie a fost marcată de fenomene neobișnuite, precizează meteorologii. În decursul a numai 24 de ore, s-au înregistrat fenomene specifice a două anotimpuri: ninsori cu tunete și fulgere.