Fiecare centru va avea un medic și trei asistente, iar vaccinarea se va putea face pe bază de programare. La sfârșitul acestei luni sunt așteptate primele doze de vaccin. Acesta presupune administrarea în două etape, la interval de câteva săptămâni. Vaccinurile pentru județele Brașov, Covasna, Harghita, Alba, Mureș și Sibiu vor fi depozitate la Spitalului Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov.

În ultima perioadă, Brașovul s-a confruntat cu o creștere alarmantă a numărului de persoane infectate cu noul virus.

La sfârșitul lunii noiembrie, în numai o zi, la Predeal a crescut rata de infectare, de la 8,97 la 11, 92 la mia de locuitori.

În prezent, rata de infectare a mai scăzut, de la 300 de cazuri confirmate pe zi, în ultima săptămână numărul acestora a ajuns la 100, lucru care a determinat organizarea Târgului de Crăciun cu anumite restricții.

Cum va fi vaccinarea anti COVID în țara noastră

Deși nu au fost date publicității suficinete date privind efectele secundare ale vaccinului, rata de imunizare, autoritățile văd în vaccinul produs de Pfizer o salvare din ghearele virusului necruțător.

La aproape un an de la izbucnirea pandemiei, vaccinul este așteptat să sosească în țară, destul de rapid, au concluzionat mai multe voci publice. În România, vaccinarea va fi gratuită și voluntară, iar în strategia națională sunt trecute pe categorii de vârstă și de vulnerabilitate persoanele care au întâietate la imunizare.

Recent, Organizația Mondială a Sănătății avertiza că o relaxare a măsurilor în preajma Crăciunului se poate transforma în tragedii anul viitor. Specialiștii fac apel la cumpătare în ceea ce privește socializarea în perioada următoare.

Totodată, secretarul de stat Raed Arafat a făcut o declarație de presă cu privire la ce ne poate aștepta anul viitor, dacă ignorăm măsurile de restricție. Este recomandat ca oamenii să rămână în familie. La fel și cu colindatul. Intri din casă în casă, unde sunt persoane în vârstă, apoi te trezești că acele familii sunt internate la sectia de terapie intensivă a explicat Arafat.

În prima etapă a campaniei de vaccinare, sunt vizați angajații din sistemul medical și cel public, în a doua etapă, focusul va fi pe persoanele cu vârsta peste 65 de ani și cele cu afecțiuni cronice, iar în ultima etapă sunt în vedere persoanele adulte și copiii.