După ce a preluat mandatul de primar al orașului Brașov, Allen Coliban, a anunțat că își dorește un audit la instituția pe care o reprezintă pentru eficientizarea cheltuielilor.

Astfel, consultantul care va câștiga licitația se va ocupa de analiza situațiilor financiare, de veniturile și cheltuielile Primăriei Brașov, va analiza procesul de colectare a veniturilor la bugetul local.

De asemenea, atenția va fi îndreptată spre patrimoniul public, resursele umane și nivelul de digitalizare.

Întregul proces de analiză diagnostic trebuie să se încheie în 52 de zile de la încheierea contractului cu Primăria Brașov, se menționează în caietul de sarcini.

De ce vrea Coliban audit la Primărie?

Realizarea unui audit la Primăria Brașov arată că Allen Coliban, noul primar al Brașovului, nu ar avea încredere în angajații instituției.

El și-a motivat decizia prin faptul că este mai bine să pornească cu informații privind contractele, datele fiscale din sursă externă și își dorește să primească recomandări din partea celor care se vor ocupa de audit.

Recent, Coliban scria pe contul personal de Facebook că are suspciuni de fals în ceea ce privește un contract privind colectarea deșeurilor din Brașov.

‘’Toleranță zero pentru hoție în Primăria Brașov!

Încă din campanie am fost atenționat de mulți oameni din oraș că în administrația locală se întâmplă nereguli, unele chiar de natură penală.

Am încercat să nu mă las influențat și am venit în Primărie fără preconcepții.

Iată, însă, că doar la o lună distanță de la preluarea mandatului încep să apară și dovezile pentru ceea ce înainte erau doar zvonuri.

Am descoperit recent în Primăria Brașov un contract falsificat de angajați ai primăriei în favoarea unei firme care prestează servicii pentru oraș. Pe scurt, a fost modificată data contractului pentru ca firma să nu plătească penalizările legate de întârzierea prestării serviciilor pentru care s-a semnat contractul.

Am decis următoarele măsuri: cercetare disciplinară internă.

Mă aștept, acum, să descoperim și alte nereguli similare, iar mesajul meu este unul foarte ferm: nu voi tolera nicio încălcare a legii în Primăria Brașov!

Toate aceste lucruri s-au întâmplat în mandatul vechii administrații, personificată de George Scripcaru, fost primar, acum consilier local din partea PNL.

De la preluarea mandatului, am avut o colaborarea foarte bună cu PNL Brașov, care face pași rapizi în a se delimita de membrii cu probleme sau suspiciuni de natură penală. Și cred că împreună vom pune atât municipiul, cât și județul, pe un făgaș de dezvoltare accentuată.

Atunci când această bună colaborare a fost umbrită, acest lucru s-a întâmplat din cauza vechii ‘’găști’’ condusă de George Scripcaru.

Cred că cel mai bun semnal pe care PNL poate să îl dea brașovenilor că își dorește să se despartă de vechile metehne pentru totdeauna este retragerea sprijinului politic lui George Scripcaru prin pierderea calității de membru în partid.

Le cer domnului Veștea, președintele PNL Brașov, și domnului Ludovic Orban, premier și președinte PNL, să îl îndepărteze pe George Scripcaru din PNL și, prin urmare, din Consiliul Local Brașov. Astfel, el nu va mai putea avea nicio legătură formală cu aparatul și deciziile administrative din Primăria Brașov’’, este postarea primarului Coliban.

Dacă se vor dovedi neîntemeiate afirmațiile acestuia, ar trebui să le comunice brașovenilor sub aceeași formă.