Cel mai modern aeropot din țară va fi la Brașov, promite Consiliul Județean.  Terminalul  se întinde pe o suprafață de 12.000 metri, iar dotările sunt de ultimă generație. Punctul de verificare a identității este gata, a explicat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

De lucrări se ocupă BOG’ART SRL, firma care a executat terminalul. Investiția se ridică la 150 de milioane de lei.

În spatele acestui  proiect au fost multe ore de muncă. A fost nevoi de o documentație extrem de amplă. De asemenea, asigurarea finanțării a fost extrem de greoaie. Investiția este de peste 150 de milioane de lei. Am obținut bani atât cu sprijin guvernamental, cât și din bugetul propriu. Doar echipamentele de securitate de pe aeroport au costat în jur de 3 milioane de euro, bani pe care vrem să îi recuperăm printr-un proiect european.  În etapa de proiectare a terminalului, a trebuit să obținem avize de la toate instituțiile statului care vor funcționa aici. Am pregătit proiectul, iar la momentul respectiv, suprafața de 12.000 de metri pătrați li se părea foarte mare unora. Cred că este o suprafață necesară pentru un astfel de obiectiv. Am vrut să construit un terminal al vremurilor noastre. Inițial, aveam două variante în Studiul de fezabilitate: un terminal de 3.600 mp – care avea dimensiunea unui supermarket- sau acest terminal de 12.000 mp, care răspunde tuturor cerințelor legale”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.7

Brașov. Constructorii promit și o aerogară

Este un contract mult mai mic. Pentru noi, însă, este foarte important, pentru că astfel vom livra o aerogară funcțională, iar toată răspunderea va fi asupra noastră și nu vor mai apărea discuții despre curent, că vine din dreapta sau din stânga sau că apa este adusă «de acolo». Vom livra un produs finit, de la început, până la sfârșit”, a spus Raul Doicescu, președintele BOG’ART SRL.

sursă foto: CJ Brașov, brasovmetropolitan.ro