Astfel, la Brașov s-a luat o decizie unică. Cârciumarii se vor transforma, vineri, 21 mai, în cerșetori, pentru a arăta că a oferi bani unui cerșetor de pe stradă nu e mereu cea mai bună variantă. Ei spun că în spatele acestor fapte stau de cele mai multe ori înșelătorii. Cârciumarii vor să arate că e mult mai eficient să se doneze unor organizații al căror scop este identificarea oamenilor cu adevărat nevoiași.

Copiii, oamenii vulnerabili pot fi exploatați, iar de pe urma lor se pot câștiga sume fabuloase. Totul duce la dezumanizare, la adâncirea sărăciei,

Brașov. „  Breaslă” pentru combaterea sărăciei

Prin afișe și îndemnuri directe, oamenii vor fi îndemnați să se orienteze spre acte de caritate, fără să cadă în plasa infractorilor

„ Îngrijorați de amploarea pe care a luat-o fenomenul cerșetoriei în întregul oraș, am luat hotărârea să lansăm un îndemn către localnici și turiști, pentru evitarea oferirii de bani.

Banii oferiți oamenilor străzii ajung, cel mai des, în mâna celor care gestionează fenomenul, a celor care exploatează sărăcia și neștiința celor săraci.

Propunerea Breslei este ca fiecare din noi să ne îndreptăm bunăvoința către asociații sau fundații. Către cele  care au ca scop strângerea fondurilor destinate celor defavorizați și gestionarea lor în funcție de priorități.

Oferirea de bani celor care cerșesc nu reprezintă un ajutor real, creează o plajă de oameni, mai ales copii, care sunt exploatați zilnic, fără ca ‘munca’ lor să ducă la un viitor mai bun.

Citește  și cum a devenit Brașovul orașul breslelor

Cei mai mulți copii trimiși pe străzi sunt neîngrijiți, nemâncați, abuzați fizic, epuizați psihic” , explică Breasla Cârciumarilor.

Acțiunea simbol va avea loc, vineri, 21 mai, în centrul Brașovului.

Cât de săracă este România

Potrivit unui raport al oranizației Salvați Copiii, România are 52.233 de gospodării neracordate la reţeaua de curent electric.  De asemenea, 28% dintre elevi și 43% dintre cadrele didactice nu dețin parțial sau total resursele materiale necesare învățământului online.

Trei din cinci copii merg la culcare nemâncați. România se află pe primul loc în Europa la anafabetismul funcțional și este în topul gravidelor minore.

Totodată, salariul mediu net, în România, nu atinge nici măcar  3000 de lei.