Toate județele așteaptă ca parlamentarii să cadă de comun acord asupra sumelor pe care le vor primi pentru investiții.

Astfel, anul acesta Consiliului Județean Brașov îi este repartizată suma de 30 de milioane de lei.

Principalele investiții pentru județul Brașov pentru anul în curs vizează lucrări de extindere la rețelele de apă și canalizare, modernizarea drumurilor județene, gestionarea deșeurilor.

Primăria Brașov primește suma de 29 milioane de lei, aproape cât bugetul județului.

Pentru anul în curs, primarul orașului Brașov, Allen Coliban, vrea să aloce suma de 10 milioane pentru dezvoltarea zonelor industriale.

Brașov. Sumă fabuloasă pentru reabilitarea fațadelor unor imobile

O sumă considerabilă din bugetul local este alocată pentru reabilitarea fațadelor a 19 imobile din municipiu. Mai precis, este vorba despre suma de 9 milioane de lei.

Pentru reparația Pasajului Fartec se va folosi suma de 10 milioane de lei.

Primarul Coliban menționează că în luna iulie ac, acesta va fi gata.

„ Am analizat devizul propus și am identificat soluții pentru diminuarea valorii lucrărilor de construcții și montaj de la 20.685.841,60 lei inclusiv TVA la 19.460.777,38 lei inclusiv TVA, ceea ce reprezintă o economie la bugetul local de peste 1,2 milioane de lei.

Totodată, am constituit o echipă care va monitoriza săptămânal lucrările, astfel încât constructorul să respecte termenul de finalizare înaintat, respectiv luna iulie 2021.”

Bugetul este mult mai mic față de anul trecut, iar guvernanții îl expplică că a fost adaptat pe fondul crizei generată de pandemie.

Spre exemplu, anul trecut a fost alocată suma de 75 de milioane de lei pentru Aeroport.

Anul acesta, Coliban susține că vrea să se ocupe mai mult de centrul istoric al orașului. Următorul pas este înființarea unei fundații sub egida Primăriei. Rolul acesteia va fi atragerea de fonduri pentru reabilitarea clădirilor din centrul istoric.

Cetățenii pot avea, de asemenea, inițiative privind cheltuirea banilor publici, după  lansarea sesiunii de bugetare participativă. Astfel, proiectele selectate vor fi finanțate din bugetul local.