Din nefericire, a fost găsit trupul carbonizat al unui bătrân. Peste 50 de locatari au fost evacuați.

Pagubele materiale sunt în curs de stabilire. De asemenea, primele date ale ISU Brașov arată că incendiul ar fi pornit de la un reșou. Era folosit ca sursă alternativă de încălzire.

Brașov. O persoană a murit carbonizată

Persoanele evacuate nu au fost afectate de incendiu. Au suferit mici tulburări emoționale, iar pompierii susțin că au revenit la domiciliu, după ce incendiula fost stins.

 Pomperii, îngroziți de numărul incendiilor-Cum pot fi prevenite 

Pompierii din Brasov  trag un semnal de alarmă pentru prevenirea incendiilor. Anul trecut s-au înregistrat foarte multe incendii violente, din cauza imprudenței oamenilor.

Astfel, pentru evitarea unor incendii care se pot transforma în drame, pompierii recmandă câteva măsuri clare de prevenire.

În cazul utilizării sobelor cu acumulare de căldură

  • înainte de utilizare sobele şi coșurile de evacuare a fumului şi gazelor arse vor fi verificate amănunțit, reparate şi curățate;
  • în fața ușiței de alimentare, pardoseala combustibilă se protejează cu o bucată de tablă cu dimensiunile de 70 x 50 cm;
  • nu se vor depozita materiale combustibile la o distanță mai mică de 0,5 m față de sobele cu acumulare de căldură;

În cazul utilizării sobelor fără acumulare de căldură

  • distanța dintre sobă sau burlanele metalice neizolate şi materialele combustibile din vecinătate va fi de cel puțin 1 m;
  • pardoseala combustibilă de sub acestea se va proteja printr-un postament termic izolator; acest postament va depăși perimetrul sobei cu 25 cm, iar în fața ușiței de alimentare cu 50 cm.

Tragedia de la Brașov a coincis cu cea de la Institutul Matei Balș, care a îndoliat o țară întreagă.