Astfel, în fiecare duminică, de la ora 17.00, cei care vor vizita Cetatea Rupea și vor plăti blilet se pot bucura de spectacol.

„Opera Braşov inaugurează un nou program muzical ce se va desfăşura, pentru început, timp de trei luni.  La Cetatea Rupea, graţie unui parteneriat între Primăria Rupea şi instituţia noastră. (…) Astfel, duminică, de la ora 17,00, la Cetatea Rupea, Opera Braşov oferă recitalul vocal-instrumental ‘Amor de mai’, susţinut de artiştii noştri: Maria Catrina – soprană, Corina Klein – soprană, Sonia Hazarian – mezzosoprană, Claudiu Bugnar – tenor, acompaniaţi la pian de Lioara Frăţilă. În programul acestui eveniment muzical veţi putea audia canţonete celebre: ‘O sole mio’ – E. di Capua, ‘Torna a surriento’ – E. de Curtis, arii şi duete binecunoscute din musical-uri şi operete: ‘My Fair Lady’ – Fr. Loewe, ‘West Side Story’ – L. Bernstein, ‘Cats’ – A. L. Webber, ‘Silvia’ de Emmerich Kálmán”, informază Opera Brașov. relatează Agerpres.

Brașov. De ce să vizitezi Cetatea Rupea

Fascinați de peisajul pe care îl oferă, puțini știu că această  cetatea este ele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul . Potrivit Wikipedia, aici au apărut aprimele semne de așezări omenești. Datează din paleolitic și neoliticul timpuriu (5.500-3.500 î.H.). Prima atestare documentară datează din anul 1324, moment în care  sașii s-au răsculat  împotriva regelui Carol Robert, al Ungariei  și s-au refugiat în interiorul cetății, Castrum Kuholm.

Ce înseamnă Kuholom

Numele de Kuholom face referire la roca pe care a fost ridicata: bazaltul.  Sunt documente prețioase, din secolul al XV-lea, care arată cum  meșteșugarii s-au organizat în  12 bresle.

Importanță istorică deosebită

Așa cum este menționat în toate cronicile istorice, Cetatea a fost de-a lungul timpului o  fortificație , dar și refugiu pentru populația care locuia dealurile și valea din împrejurimi. Localizarea a fost strategică: la îmbinarea drumurilor ce făceau legătura între TransilvaniaMoldova și Țara Românească prin pasurile sud-estice. Astăzi, este unul dintre punctele principale de atracție turistică.