Vești bune pentru brașoveni. CFR Călători introduce un nou tren pe ruta Brașov-București, cu plecare din Brașov la ora 17:55.

Conform unui comunicat remis, vineri, de AGERPRES, din gara Brașov, un nou tren spre București Nord va pleca în fiecare zi de la ora 17:55.

„Pentru ca turiştii să se bucure de un weekend prelungit pe Valea Prahovei, la întoarcerea spre casă am adăugat suplimentar în circulaţie, în zilele de duminică, trenul IR 1730, cu plecare din Braşov la ora 17:55 şi sosire în Bucureşti Nord la ora 20:32”, au precizat cei de la  CFR Călători.

Cei care vor folosi noua rută spre București Nord vor călători 2 ore și 37 de minute. Trenul va avea opriri în Predeal, Azuga, Buşteni, Sinaia, Comarnic, Câmpina și Ploieşti Vest.

Turiștii vor avea, în intervalul cel mai solicitat, 17:00- 19:00, trei trenuri ale CFR Călători. Două dintre cursele directe spre București Nord pleacă în intervalul orar 17:00- 18:00.

Tren modern, cu vagoane noi

Reprezentanții companiei au precizat că trenul este format din vagoane modernizate și asigură un transport exemplar, de calitate superioară. Totodată, o noutate pentru turiștii care doresc să transporte bicicletele cu ei. Trenul are un vagon cu un spațiu special pentru biciclete.

,,De asemenea, venim şi în întâmpinarea celor care doresc să-şi transporte bicicleta, deoarece va avea în compunere şi un vagon prevăzut cu spaţiu pentru biciclete”, spun reprezentanţii companiei.

Conform legii în vigoare, orice persoană care călătorește cu CFR Călători trebuie să poarte mască pe toată durata călătoriei. Totodată, călătorii trebuie să păstreze distanțarea socială atât în tren, cât și în zonele de așteptare a trenurilor.

CFR Călători au luat decizia de a introduce un nou tren pe ruta Brașov-București Nord. Reprezentanții companiei au precizat că trenul va pleca din Brașov la ora 17:55 și ajunge la Gara București Nord la ora 20:32. Noul tren va avea vagoane moderne, iar ca și un plus, va exista un vagon dedicat celor care doresc să transporte și bicicleta cu ei.